25. kolo
21.02.2021 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

Manchester City neoslnil, přesto si s Arsenalem poradil

I po této neděli platí, že poslední ligový gól do sítě Manchesteru City vstřelil v dresu Arsenalu Laurent Koscielny, který již v londýnském klubu nepůsobí druhým rokem. Arsenal si proti nejlepší obraně Premier League nedokázal poradit a vůbec poprvé v klubové historii podlehl jednomu a tomu samému soupeři na domácí půdě čtyřikrát za sebou, tentokráte 1:0 gólem Raheema Sterlinga již z druhé minuty. Citizens tak slaví již stěží uvěřitelné osmnácté vítězství napříč všemi soutěžemi v řadě za sebou.

Vše podstatné se událo hned v samotném úvodu utkání, neboť Citizens stejně jako v předešlých letech proti Arsenalu dokázali prolomit skóre během první čtvrthodiny. Blesková kombinace po ose Diaz-Mahrez-Sterling skončila nechytatelnou hlavičkou posledního jmenovaného, jenž se zvládl uvolnit mezi výrazně vyššími obránci soupeře a vstřelil tak Arsenalu již svůj pátý gól v posledních pěti zápasech.

Brzké manko s domácím týmem zamávalo a chybělo jen velmi málo, aby manchesterští své hubené vedení rozmnožili. Sterling však po výborné kolmici De Bruyneho nedokázal pod tlakem bránících hráčů zakončit a pokusy aktivního Mahreze či Ilkaye Gündogana se k brankáři Lenovi díky včasným blokům hráčů v červeném ani nedostaly. Po půlhodině hry tak Arsenal přečkal nejhorší a podařilo se mu po zbytek zápasu soupeři vyrovnat.

Rozdíl ve skóre však již hrál ve prospěch Citizens, kteří po celých 90 minut potvrzovali, proč platí za suverénně nejlepší defenzivu v Premier League, a hráče Arsenalu do žádných větších šancí nepouštěli. Domácí sice v první půli měli několikrát blízko, aby přece jen brankáře Edersona prověřili, jenže i jejich nejnadějnější protiútoky selhaly v předfinální fázi a brazilský gólman si tak musel poradit jen s dalekonosnou ranou Tierneyho.

Po změně stran bylo šancí na obou stranách ještě méně než v půli první. Přestože se "Kanonýři" těšili většímu procentuálnímu držení míče, proti vycizelované defenzivě Manchesteru se nedokázali probít ani ke střeleckému pokusu, natožpak vyložené příležitosti, a největším ohrožením pro Edersona tak byl paradoxně jeho vlastní spoluhráč João Cancelo, jehož nezdařený nákop přinutil jedničku Citizens k nesnadnému odkopu z voleje před dotírajícími hráči Arsenalu.

Cancelo měl vzápětí i nejblíže ke gólu na druhé straně, když se po kombinaci se střídajícím Jesusem ocitl ve výtečné střelecké pozici v hloubi pokutového území, avšak svou ránu "šajtlí" poslal těsně vedle vzdálenější tyče. Když pak v dalším slibném brejku hrubě neuspěl ani sám Jesus, skončilo nepříliš akční utkání těsnou výhrou Manchesteru City 1:0, která tým Pepa Guardioly přiblížila znovu o kousek blíže ligovému titulu, zatímco Arsenal zůstává ponořen v polovině tabulky.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2...skusme to este natiahnut

Reagovat
t0mmy33MCFC

pamatuju jak v roce 2013 byla obrovska radost ze jsme konecne vyhrali na Emirates, no ted je to nas oblibeny stadion ja verim, ze to jeste natahneme

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Můj tip je 1:2. Ale moje tajné přání je 1:1/2:1. No tak uvidíme ale myslím si že City prodlouží svojí rekordní sérii vítězných zápasů v řadě.

Reagovat
Tuxedo

0:3

Reagovat
PH8

2:1 (Saka, auba - je mi to jedno)

Reagovat
vanGomm

V PL je o tom podstatném už rozhodnuté.Mistrem bude Manch.City.Není znám pouze třetí sestupijící.Tip na tento zápas oba dají gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele