15. kolo
26.12.2020 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Aston Villa potvrdila dobrou formu, doma snadno skolila Crystal Palace

Crystal Palace si po minulém debaklu s Liverpoolem svou reputaci nijak nenapravil. Znovu nedokázal vsítit jedinou branku, zároveň mu Aston Villa nasázela tři, a naopak ona potvrdila, že je v prosinci ve velmi dobrém rozpoložení. Urvala již své třetí vítězství z posledních čtyř zápasů a vyhoupla se na příčky, které zajišťují pro příští ročník účast v evropských pohárech.

Už počtvrté v řadě navíc svěřenci stratéga Deana Smitha udrželi čisté konto, naposledy jejich obranu prolomil na konci listopadu londýnský West Ham. Domácí bezpochyby uklidnil brzký přesný zásah z 5. minuty, to když Watkinsovu dělovku z úhlu stačil ještě brankář Guaita vyrazit, pouze ovšem do míst, kde stál nikým nehlídaný Traoré, a ten už vážně snadno zacílil.

Lvi byli i nadále nebezpečnějším a aktivnějším celkem, v 17. minutě mohl jejich náskok opětovně navýšit Traoré, avšak napálil jen brankovou konstrukci a poté mířil do zámezí. Další velkou šanci měl ve 20. minutě Grealish, nicméně jeho rychlý brejk vyřešil Guaita, a ve 22. a 41. minutě dvakrát zahrozil El Ghazi, leč na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál ani on.

Ve 45. minutě se každopádně situace pro Aston Villu opravdu notně zkomplikovala. Zaha hodlal založit protiútok, ve slibné příležitosti ho zastavil bránící Mings, inkasoval žlutou kartu, a protože šest minut předtím od sudího Taylora už jednu obdržel, pakoval se těsně před přestávkou předčasně ze hřiště. Ale mužstvo manažera Roye Hodgsona přesilovku nevyužilo.

V 66. minutě se birminghamský klub dostal i v oslabení do dvougólového vedení. El Ghazi rozehrál standardní situaci centrem do šestnáctky, odtud Watkins hlavou orazítkoval břevno, dorážející Hause už však přece skóroval. Definitivně zlomil odpor Crystal Palace v 76. minutě sám stále hladový El Ghazi, jenž po pobídce Watkinse střílel přesně ke vzdálenější šibenici.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele