25. kolo
22.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Christian Benteke (© AFP)

Tlak Brightonu vyšel nazmar. Výhru z derby bere Crystal Palace

Nestranný divák musel po závěrečném hvizdu takzvaného "M23 Derby" soucítit se zlomenými fanoušky Brightonu. Domácí "Rackové" totiž většinu zápasu tlačili na pilu, nakonec ale kvůli inkasované brance z posledních minut vyšli naprázdno.

Hosté z Crystal Palace šli do vedení již v prvním poločase, a když po vyrovnání ustáli tlak na vlastní svatyni, udeřili v nastaveném čase z kopačky Christiana Bentekeho."Orli" se tak minimálně na jeden den uhnízdili v tabulce na třináctém místě. Brighton zůstává šestnáctý.

První tutovka přišla až ve 28. minutě, čekání nicméně stálo za to. Postupnou akci Crystal Palace zrychlil Kouyaté přihrávkou na rozběhnutého Ayewa. Ten před bránou našel Matetu, který svůj první gól v Premier League vstřelil šikovnou patičkou - 0:1. O tvorbu akcí se přitom víc starali domácí, avšak jejich pokusy končily daleko před svatyní soupeře. To hosté byli v první půli maximálně efektivní a díky Matetově parádě dokonce i efektní.

Tlak Brightonu zkraje druhého poločasu ale vedl v 55. minutě k vyrovnání. Míč se výhodně odrazil k osamocenému Veltmanovi, jenž střelou k tyči překonal gólmana Palace Guaitu. Za dalších šest minut mohl obrat dokonat Trossard, jenže v obrovském zmatku před bránou hostů nepropálil Guaitu ani další snad čtyři bránící hráče.

Domácí vyvolali v pokutovém území londýnských "Eagles" několik závarů, které končily až komickým dobýváním obranného valu. Další gól už ale Brighton nepřidal. V 70. minutě pálil střídající Lallana těsně nad břevno, střely Welbecka a Jahanbakhshe zase zablokoval obětavý Cahill. A tak přisla v nastaveném čase šokující studená sprcha. Do centru Townsenda se opřel Benteke, jehož volej k tyči zajistil hostům nečekanou výhru.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 pro domácí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele