1. kolo
12.01.2021 21:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Manchester United jde po výhře v Burnley do čela tabulky

Burnley prohrálo v rámci dohrávky prvního kola Premier League s Manchesterem United 0:1. Rozhodující gól vstřelil ve druhém poločase francouzský záložník Paul Pogba.

Do hry vstoupil ve 28. minutě VAR. I když dostal Robbie Brady žlutou kartu, jeho zákrok byl přezkoumáván a hrozilo mu, že půjde do sprch. Nakonec byl však vše jinak. VAR zkoumal i dřívější situaci před vápnem Manchesteru, ve které Shaw trefil Gudmundssona. A nakonec z toho opravdu byl zajímavý přímý kop z hranice vápna pro Burnley, protože Shaw fauloval Gudmundssona, čímž se karta pro domácího Bradyho škrtla.

United rozehráli ve 36. minutě nakrátko, a přestože se domácí osvobodili, hosté pokračovali v aktivitě. Shaw krásně zakroutil míč na zadní tyč, odkud jej Maguire usměrnil hlavičkou do branky. Gólová radost však byla zbytečná, protože hostující kapitán fauloval.

Manchesteru United se nedařilo otevřít zahuštěnou obranu Burnley, tak se do míče na konci první půle opřel Martial, jehož střelu do horního růžku vyškrábl Pope na rohový kop.

Hezká akce Red Devils na trase De Gea - Cavani byla k vidění v 52. minutě, ale výraznější nebezpečí z ní nakonec nebylo. Uruguayský střelec zakončoval v pádu na penaltě a míč nezasáhl úplně ideálně, přesto si Pope připsal zákrok.

Manchester v 67. minutě poprvé rozehrál roh klasickým centrem, po němž propadl míč ke Cavanimu, jehož technická střela letěla těsně vedle branky.

V 71. minutě se hosté přeci jen dočkali. Paul Pogba vybojoval důležitou hlavičku, po níž se k centru do vápna dostal Rashford, jehož lehký padáček na hranici šestnáctky usměrnil francouzský reprezentant parádní dělovkou.

Vyrovnání viselo ve vzduchu tři minuty před koncem. Ujala se pěkná akce Burnley po pravé straně, na jejímž konci střílel Matěj Vydra jen do boční sítě. Po chvíli pálil český útočník ještě jednou, ale mezi tři tyče se netrefil.

Domácí zasypali vápno soupeře v nastavením čase centry, když jeden z nich propadl na penaltu, odkud pálil Tarkowski a Manchester měl jediné štěstí, že mu střela nesedla.

Burnley je šestnácté, United se dostali o tři body na první místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele