4. kolo
03.10.2020 13:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Kurt Zouma (© AFP)

Chelsea díky druhé půli rozdrtila Crystal Palace

Chelsea po výborném druhém poločase nakonec přehrála Crystal Palace jednoznačně 4:0 a Frank Lampard si tak před reprezentační přestávkou může oddechnout. Jednoznačné vítězství se přitom nerodilo vůbec lehce, první poločas nabídl vskutku nezáživnou, pomalou podívanou, přičemž domácí z letargie vysvobodila až velká hrubka stopera Sakha.

První poločas přitom nemohl bavit vůbec nikoho. Hrál se pomalý, extrémně nezáživný fotbal, kdy Chelsea jen marně dobývala hlubokou defenzivu svého soupeře, zatímco Crystal Palace vyvinul jen minimální snahu jakkoliv ohrozit branku domácího celku. K vidění byla řada nepřesností a zpětných přihrávek, naopak zajímavé situace se hledaly jen velmi složitě. Za zmínku jistě stojí únik Havertze, který před vápnem předal míč další nové posile, Wernerovi, který však nepříliš razantním pokusem nenadělal starosti hostujícímu brankáři. Nebezpečně pálil ještě Jorginho, branku však minul a po jednom hezkém pasu z hloubky pole se zase v nadějné pozici objevil Abraham, byl však vytlačen do ostrého úhlu a jeho pokus brankář Guaita s přehledem kryl.

Druhé dějství přece jenom nabídlo atraktivnější podívanou, domácí fotbalisté hned od prvních minut zvýšili své úsilí a branku Crystal Palace ohrožovali s větší frekvencí. Rozhodující moment zápasu přišel v 50. minutě. Kombinace Azpilicuety s Hudsonem-Odoiem skončila nepřesnou přihrávkou druhého jmenovaného a míč pomalu mířil do zámezí. Z nepochopitelného důvodu se ovšem stoper Sakho rozhodl zasáhnout do hry a zvolit razantní odkop - ten mu ovšem pranic nevyšel, kulatý nesmysl se dostal ke kapitánovi Chelsea Azpilicuetovi, který jej s pořádnou porcí štěstí protlačil k volnému Chilwellovi, který číhal na zadní tyči a následně razantně propálil vše, co mu stálo v cestě. Navýšit náskok domácích mohl po rohovém kopu střelce prvního branky Kurt Zouma, v nadějné pozici však mířil mimo.

Tato dvojice si však spolupráci po hodině hry zopakovala - tentokráte již francouzský stoper dokázal nadýchaný centr usměrnit na branku, a protože na míč Guaita nedosáhl, mohli se fotbalisté Chelsea radovat z druhé branky. V tu chvíli bylo prakticky rozhodnuto o osudu klání - třetí branku mohl patnáct minut před koncem přidat Abraham, po centru Hudsona-Odoie však hlavou mířil těsně vedle levé tyče.

U dvou branek však nezůstalo, jelikož byl v poslední desetiminutovce v pokutovém území podražen Tammy Abraham a pokutový kop s přehledem proměnil tradiční exekutor Jorginho. Nutno ale podotknout, že se jednalo o vskutku minimální kontakt a nikdo by se nemohl divit, kdyby byl po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop nakonec odvolán. Osm minut před koncem pak Chelsea přidala ještě čtvrtou branku - smolař utkání Sakho si ve vápně špatně zpracoval míč, následně podrazil záložníka Havertze a Chelsea kopala druhou penaltu. K té se po hádce s útočníkem Abrahamem postavil znovu Jorginho a pohodlně upravil na konečných 4:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele