27. kolo
08.03.2021 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Chelsea nedala Evertonu šanci a drží čtvrté místo

Jordan Pickford dělal, co mohl, porážce Evertonu na hřišti Chelsea ale nezabránil. Domácí celou dobu určovali temto duelu a nakonec pohodlně zvítězili, díky čemuž se v tabulce drží na čtvrtém místě.

Manažer Chelsea Thomas Tuchel se po výhře v Liverpoolu odhodlal hned k pěti změnám v sestavě. Ve stoperské trojici se místo Rüdigera objevil Zouma, na levé straně hřiště vystřídal Chilwella Alonso, Kanté ve středu pole uvolnil místo pro Kovačiće a Hudson-Odoi s Havertzem nahradili v ofenzivě Ziyecha s Mountem. V základní jedenáctce "Karamelek" došlo k menšímu zemětřesení. Pouze Bernarda a Doucourého zastoupili Sigurdsson s Allanem.

Až na nepovedený volej Wernera po rohovém kopu z páté minuty se obě strany barikády dostávaly k zakončení jen horko těžko. V šestnácté minutě pálil rovněž z voleje na hraně pokutového území Jorginho, ani on však hostujícího brankáře Pickforda nezaměstnal. Aktivita přesto zůstávala jednoznačně na kopačkách domácích hráčů.

Proto příliš nepřekvapila další akce ze 31. minuty, kdy šla Chelsea do vedení. Hudson-Odoi vybídl volného Alonsa, ten před bránou našel Havertze, který díky nešťastné teči bránícího Godfreye překonal Pickforda. O deset minut později se po skvělém pasu od Christensena hnal za druhou brankou Alonso, jenže zakončení mu na poslední chvíli překazil Keane. Toffees poprvé vystřelili až v samotném závěru první půle, ránu Gomese ale kryl gólman Mendy.

Šest minut po změně stran pokračoval v aktivním výkonu Alonso, jenž z přímého kopu donutil Pickforda k zákroku. Krátce poté se podruhé v zápase prosadil Havertz, avšak jeho zásah tentokrát neplatil, neboť německý fotbalista si při zakončení pomohl rukou, což je v rozporu s pravidly. V 57. minutě po delší době zahrozil Everton, Richarlison ale po přihrávce od Sigurdssona pálil dost nepřesně.

Jinak ale dál dominovala Chelsea, což ihned po neúspěšné snaze Richarlisona demonstroval nebezpečnou, byť ve výsledku nepřesnou přízemní střelou James. Vzápětí se opět musel činit Pickford, když nad břevno vyrazil pokus Hudsona-Odoie. V 64. minutě si ale Pickford počínal chybně, když ve vápně srazil k zemi unikajícího Havertze. Nařízenou penaltu pak s grácií sobě vlastní proměnil Jorginho - 2:0.

Deset minut před vypršením základní hrací doby se mezi střelce mohl zapsat rovněž Werner, ovšem v obrovské šanci jej vychytal Pickford. Stejným výsledkem dopadl střet obou mužů i v 85. minutě, následně strážce hostující svatyně vychytal i dorážejícího Kantého. K usilovnému snažení vlastního brankáře se ale na straně Evertonu nikdo jiný nepřidal. Proto se "Karamelky" vracejí domů zaslouženě s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele