2. kolo
20.09.2020 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Liverpool ve šlágru kola přehrál oslabenou Chelsea

Liverpool potvrdil roli favorita a ve šlágru kola přehrál Chelsea o dvě branky. Rozhodující moment zápasu přišel těsně před poločasovým hvizdem, kdy Christensen fauloval unikajícího Maného a byl po zásluze vyloučen. Nastalou přesilovku pak Liverpool dvěma rychlými brankami po změně stran okamžitě zužitkoval a své vedení si zkušeně pohlídal až do samotného hvizdu.

Chelsea nastoupila oproti úvodnímu utkání s Brightonem jen s jedinou změnou, nevýrazného Loftus-Cheeka nahradil v sestavě Kovačić. Daleko překvapivější ovšem bylo, že se na samotný hrot sestavy postavil Havertz, jeho pozici na pravém kraji záložní linie zaujal Mount a na pozici levého křídelního hráče se posunul rychlík Werner, který měl využít okének za ofenzivním Arnoldem.

Realita byla ovšem trochu jiná, jelikož Chelsea prakticky neudržela balón na vlastních kopačkách, byla zatlačena do hluboké defenzivy a právě i Timo Werner byl přinucen k větší porci defenzivní práce, než by se mu bylo bývalo líbilo. A v oněch zhruba dvou momentech, kdy se mu přece jen podařilo pláchnout do rychlého protiútoku, byl zase zastaven nekompromisním Fabinhem, který odehrál velmi dobrý zápas.

První poločas ovšem mnoho šancí nenabídl, Liverpool si sice užíval výraznou herní dominanci, do vyložených šancí jej však překvapivě pozorná obrana domácího celku ne a ne pustit. V jedné nadějné možnosti se objevil Robertson, ten ale na zadní tyči nezvládl těžký volej. Po dvaceti minutách pak zase svou tradiční hrubku vykouzlil brankář Kepa, který se po zblokovaném odkopu Reece Jamese jal sebrat odražený míč, jenže u něj byl později než Salah, který tak kulatý nesmysl okamžitě poslal před prázdnou branku, kde Firminovo zakončení s vypětím všech sil zblokoval Christensen. Jestliže si v tuto chvíli stoper Chelsea vysloužil uznalou pochvalu, po situaci z poslední minuty první půle se na něj snesla jen a pouze tvrdá kritika. To totiž trestuhodně nezachytil náběh Maného, kterého našel parádním pasem Henderson, a tak se forvarda Liverpoolu rozhodl faulovat - výsledkem byla nejprve žlutá karta, kterou ale VAR po chvíli opravil na kartičku červené barvy, a tedy také více než pětačtyřicetiminutové oslabení domácích.

Početní převahu pak hosté velmi rychle přetavili do vedení - po parádní kombinaci Salaha s Firminem poslal druhý jmenovaný nadýchaný oblouček na hranici malého vápna, kam si našel agilní Mané a přesnou hlavičkou nedal brankáři Chelsea šanci. Před londýnským celkem tak stál velmi těžký úkol - v 10 alespoň vyrovnat proti úřadujícímu mistrovi Anglie. A aby toho nebylo málo, i na druhou půli si gólman Kepa schoval jeden ze svých typických bonbónků. Po přihrávce Tomoriho totiž s vlastním pasem váhal tak dlouho, až mu jej dokázal dotírající Mané zblokovat a druhým dotekem pak pohodlně zvýšit skóre už na 2:0.

Chelsea i přes jasnou dominanci hostů ale nesložila zbraně a pokusila se ještě utkání zdramatizovat - po jednom ze sporadických útoků dokázal Werner odrazit nápor Fabinha, v rychlosti se z levé strany vřítil do pokutového území, kde byl trochu nešťastně podražen Thiagem, a tak se kopala penalta. K té se postavil tradiční exekutor Jorginho, který ale jen podtrhl svůj špatný výkon, když nepříliš umístěnou střelou dovolil Alissonovi, aby pokutový kop zneškodnil. Deset minut před koncem se ještě z úhlu do šance probil Abraham, ani jeho zakončení na zadní tyč si však cestu do sítě nenašlo, a tak Liverpool dokráčel k zaslouženému vítězství 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (16)

Přidat komentář
LokoLFC

0:2

Reagovat
LokoLFC

Nemate zac...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
Bandita_Harry

1:3

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
oli9

1:3 Mane 2, Keita

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodla redka no....

Reagovat
hematop

Ten Kepa Myslím si, že i Kuča chytá lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

CFC mistrem ?? S Lampardem jako managerem ani za 3 roky. Za tu dobu by se možná trochu posunul v Derby, ale pro CFC není dost dobrý. Jestliže numismatik Čech sedí na tribuně, hraje si s mobilem a není schopen Frankovi vysvětlit že Kepa zkrátka na PL nemá, tak je to smutné. Jinak kdo objevil

Havertze pro Chelsea, to byl fakt hlava mapa. Vůbec skauting a realizační team CFC je kapitola sama pro sebe. Nemusím snad vypisovat všechny

super hráče na čele s DeBruynem co pro nás asi nebyli dost dobří.

Modrým fandím od ranných 60tých let, mám členskou legitimaci ze seventies fan clubu Petera Osgooda, tak snad něco o tom vím. Ano, brzy mi bude 80, jsem fan od doby, kdy oligarcha ještě dělal do pampersu....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co ma delat? Uprimne v brane nema moc na vyber

Reagovat
smazaný uživatel

a toto forum si objavil až 13.9. 2020

Reagovat
smazaný uživatel

před lety jsem chodil na sajt Cottagera, o tomto foru jsem věděl, ale dlouho jsem se rozmýšlel nad registrací, protože vím, že pubescenti dovedou většinou jen urážet nevybíravými výrazy, což mi v mých letech není zapotřebí.....

Reagovat
dadoprso

"sajt" to už to užívání czenglish dorazilo i mezi seniory?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele