24. kolo
15.02.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Na Stamford Bridge se překvapení nekonalo

Chelsea se po delší pauze přece jenom tabulkově vrátila mezi nejlepší čtyři celky v Premier League. Thomas Tuchel může být s výkonem svého celku spokojený, Blues v prvním poločase svého hosta kompletně přehráli a zaslouženě se dostali do dvoubrankového vedení. Druhé dějství už sice nabídlo nudnější podívanou, ve které nebezpečí hrozilo už i z kopaček Newcastlu, ovšem výraznější šance si vypracovat nedokázali. Chelsea tak pod vedením Thomase Tuchela vyhrála pět ze šesti soutěžních duelů a inkasovala pouze jediný gól.

Chelsea podle očekávání už od prvních minut převzala otěže zápasu a kompletně dominovala dění na hřišti. První šance na sebe také nenechala dlouho čekat - po krátké rozehrávce rohového kopu před branku nacentroval Mount, k hlavičce se protlačil Abraham, jenže v dobré pozici mířil mimo. O chvíli později podnikl útočník Chelsea chytře náběh, kterého se všiml Kovačič a krásným pasem vyslal svého spoluhráče do úniku. Vracející se stoper Lascelles sice anglického útočníka Blues dokázal zastavit, ovšem velmi pravděpodobně pouze za cenu faulu. K překvapení fotbalistů v modrých dresech však pokutový kop ani po kontrole od VARu nebyl odpískán, navíc Tammy Abraham byl o pár minut později nucen kvůli zranění odstoupit.

Po dvaceti minutách se ve velké šanci ocitl Werner, který se ocitl na konci pěkné kombinace Alonsa s Giroudem. Pobídku prvně jmenovaného však v gól přetavit nedokázal, když míč nasměroval pouze těsně vedle hostující branky. Po půlhodině hry se ale skóre poprvé měnilo - to se na levé straně chytře uvolnil útočník Werner a před branku poslal nepříjemný střílený centr. Ten ještě Darlow dokázal zlikvidovat, jenže míč dopravil pouze na kopačky střídajícího Girouda, který jej pohotově uklidil do odkryté svatyně. Druhý gól mohl o pět minut později přidat Werner, když se krásnou individuální akcí blýskl záložník Kovačič, který se protáhl mezi třemi hráči soupeře a na hranici vápna svou akci ještě vyšperkoval hezkou přihrávkou na německého útočníka, ten ale ve výhodné pozici branku přestřelil. Chelsea se ale druhého gólu ještě do poločasové přestávky nakonec přece jen dočkala - to když rohový kop Mounta propadl až na zadní tyč k Wernerovi, který jej v pádu poněkud krkolomně zvládl usměrnit do sítě. Definitivní rozhodnutí mohl přinést v nastaveném čase úvodního dějství únik Mounta, ten ale v koncovce selhal a branku o dobré dva metry minul.

Druhé dějství nabídlo vyrovnanější podívanou, byl to především Newcastle, kdo od prvních sekund vykazoval známky větší aktivity a intenzity a svým napadáním nadělal svému sokovi několikeré problémy. Snížit mohl po deseti minutách záložník Willock, ten ale na malém vápně dobře netrefil Shelveyho pobídku. Čtvrt hodinky před koncem mohl snížit povedenou hlavičkou Isaac Hayden, nicméně jeho pokus dokázal na roh vytlačit brankář Kepa. A protože se na druhé straně neujala ani tečovaná rána Jamese, dospělo utkání k přesvědčivé výhře Chelsea v poměru 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele