31. kolo
10.04.2021 18:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Chelsea rozstřílela Crystal Palace

Chelsea napravila svůj výbuch z utkání s West Bromwichem, když po vynikajícím výkonu přehrála Crystal Palace jednoznačně 4:1. Favorit do utkání vlétl jako uragán a rychle se ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Třetí branku přidal ještě do konce první půle Zouma, a i když se domácím podařilo v druhém dějství zásluhou Bentekeho snížit, poslední slovo nakonec měla stejně Chelsea, která svého soka přehrávala po celých devadesát minut a zaslouženě si tak odváží všechny tři body.

Fotbalisté Crystal Palace se ještě pořádně nestihli pomazlit s míčem a už prohrávali. Už po osmi minutách se míč dostal k na pravé straně osamocenému Mountovi, ten parádním centrem našel na malém vápně Pulišice, který ale tentokráte ještě tutovku nevyužil, poněvadž v zakončení nastřelil pouze brankáře Guaitu. Chelsea to však nemuselo mrzet, jen o pár desítek vteřin později totiž vybojoval balón Havertz, narazil si s Hudsonem-Odoiem a pěknou technickou ranou na zadní tyč otevřel skóre. Tentýž hráč o dvě minuty později našel ve vápně osamoceného Pulišiče, který dělovou ranou z úhlu poslal hosty už do dvoubrankového vedení.

Domácí byli jako opaření a vůbec se nemohli dostat do tempa, naopak třetí gól mohl po hezkém pasu Jorginha a krásném zpracování přidat Havertz, jenže v zakončení jej vychytal domácí brankář. Třetí přesný zásah tak přidal až osm minut před koncem prvního dějství Zouma, který si naskočil na volný přímý kop Mount a hlavičkou nedal Guaitovi žádnou šanci. Do poločasového hvizdu se ještě v nadějné pozici ocitl Mount, jeho ránu z hranice vápna ovšem domácí brankář zlikvidoval a Rüdiger, jehož hlavičku odvracel z brankové čáry Van Aanholt.

Na startu druhé půle se blýskl hezkou akcí Chilwell, v zakončení ovšem branku domácích nenalezl. Crystal Palace po změně stran dokázalo už přece jenom častěji udržet míč na svých kopačkách a odměnou mu tak byla první střela na branku - a hned gólová. Po více než hodině hry se na levé straně hezky uvolnil Schlupp a parádním centrem našel hlavu Bentekeho, který zblízka skóroval. Na zdramatizování zápasu to ale nestačilo - patnáct minut před koncem pláchl po pravém křídle James, před branku vyslal prudký centr, který bránící Cahill dokázal jen tečovat přesně do pohybu Pulišiče, který ze dvou metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Pátý gól mohl přidat v posledních minutách Havertz, kterého našel pohlednou kolmicí střídající Ziyech, německý reprezentant však tentokráte v zakončení nebyl úspěšný a utkání tak skončilo jasnou výhrou hostí v poměru 4:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele