3. kolo
26.09.2020 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Dominic Calvert-Lewin (© AFP)

Crystal Palace - Everton FC 1:2

Poprvé za posledních sedmadvacet let se Evertonu podařilo odstartovat novou ligovou sezonu třemi po sobě jdoucími výhrami. V sobotu si totiž tým Carla Ancelottiho poradil i na půdě Crystal Palace, odkud si díky brankám Dominica Calverta-Lewina s Richarlisonem odváží výsledek 2:1 a zůstává nadále stoprocentní, zatímco domácí Eagles naopak v tomto ročníku Premier League poprvé padli.

Toffees vděčí za svou výtečnou formu především své ofenzivě, v jejímž čele ční Calvert-Lewin již s pěti zásahy na kontě. Právě evertonský forvard otevřel skóre hned v úvodní desetiminutovce, ovšem Palace rychle zareagovali srovnáním v podání Kouyatého. Ještě do přestávky si však hosté vzali vedení zpět na svou stranu, když se po ruce Warda dostali k možnosti zahrání pokutového kopu, který proměnil Richarlison. Everton tak zůstává na samém čele Premier League s devíti body po třech kolech, což se liverpoolskému klubu povedlo naposledy v roce 1993.

Již samotný vstup do zápasu nabídl otevřenou podívanou a bezbrankový stav neměl dlouhého trvání. Povedená kombinace Jamese Rodrígueze se Seamusem Colemanem na pravé straně vyústila v centr do šestnáctky, kde číhal Dominic Calvert-Lewin a pobídku svého kapitána beze zbytku využil. Hosté sice měli více ze hry i v následujících minutách, ale další větší příležitosti si nevytvářeli, což se jim záhy vymstilo. Rohový kop Androse Townsenda v 26. minutě totiž razantně zabořil do sítě Cheikhou Kouyaté a zničehonic bylo srovnáno.

Ve zbytku první půle se ve středu pozornosti ocitl domácí bek Joel Ward, jehož první nechtěné zahrání rukou při zablokování centru Richarlisona ještě rozhodčí ponechali bez výhrad, ovšem nedlouho poté Warda trefil míč do ruky podruhé, když jej do šestnáctky vracel hlavou Lucas Digne, a přestože sudí Friend neviděl na celém incidentu nic špatného, na radu videorozhodčího vzápětí celou situaci ještě jednou přezkoumal u postranního monitoru a penaltu ve prospěch Evertonu přece jen nařídil. Duel brankáře Guaity s Richarlisonem vyzněl lépe pro útočníka Evertonu a do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí.

Druhá půle již nabídla o poznání méně zajímavých momentů, neboť Evertonští se již spíše uchýlili k bránění svého náskoku, zatímco domácí dokázali hrozit takřka výhradně jen ze standardních situací, a ani tak brankáře Jordana Pickforda vážněji neohrozili. Dvě největší příležitosti ke změně skóre tak připadly jen neúnavnému Calvertu-Lewinovi, jenž však v prvním případě po výtečném pasu Rodrígueze zamířil vedle a v druhém trefil přesně brankáře Guaitu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
VTID94

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tim ze nehrajou evropske pohary by mohli smele pomyslet letos na titul. Samozrejme jsou v Premier league vyrazne silnejsi celky ale maji o poznani nabitejsi program coz by zvlaste na jare mohlo predstavovat vyhodu. V poslednich letech se to uz par klubum povedlo (Leicester, Chelsea) snad se dockame 3. (ne ze bych byl fanda Evertonu)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele