34. kolo
01.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Villans vykradli Goodison Park

Evertonu prohrál v zápase 34. kola Premier League s Aston Villou 1:2. Na trefu Watkinse stihl po pár minutách odpovědět Calvert-Lewin, vítěznou branku však poté přidal El Ghazi.

Ve třinácté minutě se hosté ujali vedení. Carlo Ancelotti se nevěřícně chytil za hlavu, když viděl ohromnou minelu rozehrávajícího Holgatea. Tomu vzal míč Ollie Watkins, před vápnem ustál soupeřův skluz, a zprava vystřelil mezi nohama gólmana přesně k vzdálenější tyči.

Náskok Villans však trval jen šest minut, po rohovém kopu bylo vyrovnáno na 1:1. Digne fantasticky odcentroval z pravé strany k vzdálenější tyči. Tam byl nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin, který hlavou z těžkého úhlu překonal kromě brankáře Martíneze i obránce Mingse.

O pár dalších minut později nejprve pálil Sigurdsson jen do soupeře, poté po přenesení hry na Digneho následoval skvělý centr a rybička Calverta-Lewina, kterého Martínez tentokrát reflexivně vychytal.

Ve 32. minutě měla Aston Villa hned dvě tutové šance. Cash to začal exkluzivním centrem. Pickford se levačkou vyznamenal proti střele Watkinse a El Ghazi napsal tečku ranou do břevna. Po pěti minutách si Gomes na levé straně pomáhal s Dignem, ale trojice obránců jej odcentrovat nenechala. Nenápadná protiakce vygradovala Barkleyho přízemní střelou z dálky do tyče.

Ve druhé půli šance utichly, až se deset minut před koncem svěřenci Deana Smitha přiblížili třem bodům. Betrand Traoré po velkém zmatku ve středu hřiště posunul balon na Anwara El Ghaziho, jenž si před zraky Colemana připravil parádní technickou střelu pravou nohou a Pickford skákal směrem k levé tyči zbytečně.

Evertonu v tabulce patří osmé místo, Villans jsou devátí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele