30. kolo
05.04.2021 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Michy Batshuayi (© AFP)

Everton doma jen remizoval s Crystal Palace

Everton remizoval v utkání třicátého kola Premier League s Crystal Palace 1:1. Domácí "Karamelky" sice poslal do vedení James Rodríguez, za hosty však v závěru vyrovnal Michy Batshuayi.

Po zaváhání hostující defenzivy se ve dvacáté minutě Dominic Calvert-Lewin dostal sám před Guaitu, španělského brankáře ale nepřekonal. Po chvilce hosté znovu ztratili míč na své polovině, Gomes jej vypíchl Riedewaldovi a Richarlison znovu běžel sám na Guaitu, ten brazilského útočníka nadvakrát fantasticky vychytal.

Na konci prvního poločasu si na centr Jamese Rodrígueze naskočil Richarlison, jeho hlavička z nebezpečné pozice ale mířila mimo branku.

Digneho centr se v 53. minutě odrazil k Sigurdssonovi, jeho nebezpečnou přízemní střelu dokázal Kouyaté srazit mimo branku. Jednalo se o nebezpečnou situaci, kdy hostující obránce srazil míč do protipohybu Guaity, naštěstí ale i mimo branku. O tři minuty později už se ale domácí dočkali. Po pohledné kombinaci se proti Sigurdssonovi znovu zaskvěl brankář Guaita, Coleman pak ale vrátil míč před branku, kde James Rodríguez dokázal svoji střelu trefit k bližší tyči.

Ačkoliv hosté po celý zápas tahali za kratší stranu provazu a do žádné větší šance se jim nepodařilo dostat, v 86. minutě vyrovnali. Po souhře Milivojeviće se Schluppem se na levém křídle uvolnil Michy Batshuayi, pohlídal si ofsajdovou pozici a střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Olsena.

Everton ještě chtěl se skóre něco udělat a urvat všechny tři body pro sebe. Dominic Calvert-Lewin připravil střeleckou pozici pro Richarlisona, jeho přízemní střelu skvělý Guaita vytáhl.

Domácí tak ztratili v boji o evropské poháry a nyní jim patří osmé místo, mají ale o zápas méně. Crystal Palace je dvanáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele