20. kolo
27.01.2021 21:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

James Rodriguez (© AFP)

Lišky na Evertonu remizovaly 1:1

Fotbalisté Evertonu ve dvacátém kole Premier League remizovali na domácí půdě s Leicesterem City 1:1. Domácí poslal do vedení James Rodriguez, za hosty srovnal Tielemans. Maddison to ve čtrnácté minutě zkusil ze střední vzdálenosti a jeho pokus rozhodně nebyl špatný, nicméně nakonec proletěl nad břevnem. Pickford střelu raději ve výskoku pohlídal. Domácí se po půl hodině dostali do vedení! Gomes rychle přenesl hru na Digneho, který pak předložil míč Jamesu Rodriguezovi. S jeho centrem na Calverta-Lewina si obrana Leicesteru poradila, nicméně následné zakončení kolumbijského špílmachra už nemělo chybu a po odrazu od tyče skončilo za zády ohlížejícího se Schmeichela. Ve 39. minutě se z pravé strany řítil na Schmeichela Richarlison, kterého však následně zastavil hvizd sudího Deana. Jeho asistent totiž signalizoval ofsajd, a hra tak musela být přerušena. V 51. minutě mohlo být srovnáno. Hosté předvedli secvičený signál, na jehož konci stál Barnes. Jeho ránu z úhlu vyrazil Pickford jen k Justinovi, který střelou z první jen o kousek minul domácí svatyni. Po hodině a sedmi minutách hry bylo vyrovnáno. Rohový kop sice žádnou šanci nenabídl, nicméně hosté pak zůstali v držení míče a několik desítek sekund kombinovali kolem šestnáctky svého soupeře. Nakonec Barnes posunul balon na Youriho Tielemanse, jehož střela prošla přes několik obránců Evertonu a nakonec skončila za zády Pickforda. Ünder si v 88. minutě navedl balon do středu hřiště a tvrdě vypálil. Pickford ale mohl zůstat v klidu, neboť pokus tureckého křídelníka zblokoval Mina. Domácí chtěli zápas strhnout na svou stranu, když se Iwobi utrhl na křídle a pak hledal své spoluhráče ve vápně. Jeho nabídka však byla příliš krátká a pro míč si došel Schmeichel. Toho neohrozil ani rohový kop Toffees ze třetí nastavené minuty, hosté balon dostali rychle pryč od své brány. Everton je po remíze sedmý, Leicesteru patří třetí místo se ztrátou jediného bodu na druhé United.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele