36. kolo
16.05.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Daniel Jebbison (© AFP)

Sheffield brzkým gólem snížil šance Evertonu na Evropu

Jeden už má jistý sestup, druhý vší silou bojuje o poháry. Favorit byl asi jasný, nicméně v Goodison Parku se v neděli večer konalo překvapení. Sheffield tam díky brzké trefě Jebbisona zvítězil 0:1.

Klíčový moment utkání se udál už v sedmé minutě. Stoper Robinson svůj útočný výlet zakončil křižnou přihrávkou skrz vápno, na druhé straně situaci zavíral Daniel Jebbison, jenž se v sedmnácti letech a svém druhém zápase dočkal první branky v Premier League.

Vzápětí mohl srovnal Allan, jehož dělovku po rohovém kopu bravurně vytěsnil Ramsdale. Blades si ale i nadále vytvářeli šance, Fleckův projektil musel zneškodnit Pickford, který si po zaváhání obrany tentokráte poradil i s Jebbisonovou střelou. V závěru první půle domácí trestuhodně zahodili obrovskou šanci, po Richarlisonově hlavičce trefil Calvert-Lewin z dorážky jen brankáře namísto poloodkryté klece.

Druhá polovina utkání už byla na šance skoupější. Po sedmdesáti minutách hry Sigurdsson skvělým pasem našel Richarlisona, kterého opět vychytal Ramsdale. Na opačném konci hřiště ze zajímavé pozice pálil McGoldrick, Godfrey ale tento pokus srazil na roh.

Šance Evertonu na evropské poháry se tak výrazně snížili, na šestý Tottenham i sedmý West Ham aktuálně ztrácí tři body při výrazně horším skóre. Navíc je ještě zezadu atakuje Arsenal.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele