35. kolo
10.05.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ashley Westwood (© AFP)

Fulham podlehl Burnley a sestupuje

Fulham je třetím jistým sestupujícím. Svěřenci Scotta Parkera duel o všechno nezvládli a po nevýrazném výkonu svému sokovi podlehli po výsledku 0:2. Fulhamu nevyšel už první poločas, ve kterém se hosté prosadili dvakrát, když nejprve skóre otevřel po přihrávce Vydry Westwood, načež těsně před pauzou zvýšil rozdíl ve skóre ve formě hrající Wood. V druhé půli už domácí předvedli jen zoufalou snahu o obrat, která ale kýžený efekt nepřinesla, a tak si v příštím ročníku zahrají pouze druhou nejvyšší soutěž.

Většina prvního poločasu se odehrávala ve středu pole, oba celky se totiž k zakončení dostávaly jen skutečně sporadicky. Mírnou územní převahu sice měli domácí, jenže ji nedokázali zužitkovat a přetavit v jakékoliv nadějné příležitosti. Jako blesk z čistého nebe tak přišla úvodní branka zápasu v podání hostů, která se mimochodem nezaujatým divákům rozhodně musela líbit. Akci rozjel obránce Lowton, který krásným dlouhým pasem našel rozeběhnutého Vydru. Ten se neukvapil, míč si zpracoval a u brankové čáry krásně vyškolil domácího obránce, přes kterého pak také nabídl míč na stříbrném podnose dobíhajícímu Westwoodovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a zblízka otevřel skóre zápasu.

Těsně před poločasem pak byla situace pro svěřence Scotta Parkera už přímo kritická. Míč se za vápnem dostal k Woodovi, ten si jej trochu se štěstím vyměnil se záložníkem Brownhillem a z vápna pak skákající balón napálil přesně do šibenice - Aréola byl naprosto bezmocný. Třetí branku mohl o minutu později přidat Vydra, ten ale po nákopu brankáře Popea a přiťuknutí parťáka Wooda pálil z hranice vápna těsně nad.

Fulham v druhém poločase věděl, že hraje o všechno a potřebuje menší zázrak, aby si udržel naději na záchranu. Domácí tak vystupňovali svou aktivitu, jenže se utápěli v častých nepřesnostech. V jedné z mála příležitostí se chybě hostující obrany ocitl záložník Anguissa, ten však po přiklepnutí Lookmana napálil z hranice vápna pouze břevno, od kterého se míč odrazil ke smůle domácích před brankovou čáru. V samém závěru mohl ještě třetí branku přidat Rodriguez, toho ale vychytal brankář Aréola, a tak utkání dospělo k výhře hostí v poměru 2:0. Prohra pro Fulham znamená, že se po boku Sheffieldu United a West Bromwiche Albion stává třetím sestupujícím a v příští sezóně na něj čekají pouze zápasy druhé nejvyšší soutěže.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele