12. kolo
13.12.2020 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool proti Fulhamu remizoval a pohrdnul tak šancí na první místo

Po ztrátě Tottenhamu mohla mít anglická Premier League nového lídra, jenže ani Liverpool nedokázal bodovat naplno, když na hřišti Fulhamu remizoval 1:1. Po Reidově trefě dokonce dlouho prohrával, až v závěru srovnal z penalty Salah.

Domácí od začátku ukazovali, že chtějí favorita zaskočit. Už ve čtvrté minutě se z pravé straně řítil na Alissona Cavaleiro, jenž si ale na brazilského gólmana nepřišel. Tentýž hráč se snažil Alissona překonat i po necelé čtvrthodině, ani tentokráte nebyl úspěšnější. Vzápětí byl Cavaleiro obrán o míč Fabinhem, sudí po zkoumání u videa usoudil, že šlo o čistý zákrok.

Cottagers každopádně soupeře i nadále ohrožovali, další gólmanův zákrok přišel proti zajímavé přízemní Lookmanově ráně zpoza vápna. Pak už se Fulham dočkal branky. Lookman se dostal k balónu po rohovém kopu a rozehrál jej doprava na Bobbyho Decordovu-Reida, jehož utažená střela na zadní tyč slavila úspěch.

Bleskově mohl skóre navýšit Adarabioyo, jenž po standardní situaci prověřil Alissonovy reflexy. Hosté mohli srovnat gólem do šatny, to by ale Salah musel z otočky zamířit přesně. Po přestávce už Reds trochu převzali iniciativu, ačkoliv ihned po návratu ze šaten byl blízko gólu Cavaleiro. Pak už ale pálil Salah, jehož střelu vyboxoval Aréola.

Dosud největší šanci dostal Liverpool po hodině hry, kdy se zčistajasna objevil za obranou Henderson. Aréola měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Důležitý moment se udál v osmasedmdesáté minutě, kdy Wijnaldum z přímého kopu nastřelil Kamarovu ruku. Následné penalty se ujal Mohamed Salah, který ji zahrál prachbídně, přesto míč se štěstím skončil za gólmanovými zády.

Ve zbytku utkání mohl o vítězství rozhodnout Jones, ani jeho, ani žádná jiná střela ale úspěch neslavila. Liverpool tak zůstává na druhé příčce, Fulham je aktuálně sedmnáctý.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
LokoLFC

1:3

Reagovat
syraLFC

můj tip:

Alisson - Alexander-Arnold, Nathaniel Phillips, Matip, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Fabinho - Firmino, Mane, Salah

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele