28. kolo
13.03.2021 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Ederson (© AFP)

Manchester City neměl problém s Fulhamem, trefil se i Agüero

Další snadné vítězství vneslo ještě víc světla do již tak jasného boje o mistrovský titul. Manchester City se na hřišti Fulhamu příliš nezapotil a po tříbrankové smršti krátce po změně stran si snadno dokráčel pro další tři body. Jeden z gólů vsítil také konečně uzdravený Sergio Agüero, který navázal na přesné zásahy Johna Stonese a Gabriela Jesuse.

Opatrný úvod definitivně skončil v osmnácté minutě, kdy Cancelo z pravé strany vysunul za obranu Fulhamu Torrese, jehož ale výborně vychytal gólman domácích Aréola. Po půlhodině hry uzamkli hosté svého protivníka před jeho vlastní bránou, nakonec do pokutového území neohroženě vnikl Bernardo Silva, avšak i jeho přízemní střelu zastavil brankář Cottagers. Těsně před přestávkou si střelou z úhlu nepřišel na Aréolu ani Agüero, který se v základní sestavě Manchesteru City objevil teprve počtvrté v sezoně.

Ostrou munici si však Citizens očividně šetřili na start druhé půle. Nejprve ve 47. minutě vyhledal Cancelo ze standardní situace Stonese, který sám před Aréolou bez potíží otevřel skóre zápasu. Šest minut na to se po pravé straně parádně prosmýkl Bernardo Silva, ovšem Rodri poté pálil pouze do rukavic Aréoly. V 56. minutě ale Fulham hrozivě chyboval v rozehrávce, šťastného odrazu pak využil Jesus, který udělal kličku Aréolovi a akci dokončil střelou do odkryté brány - 0:2.

Hrůzná třináctimunutovka pro domácí vyvrcholila v 60. minutě, kdy Adarabioyo zase pokazil založení útoku, načež své zaváhání hasil pouze penaltovým faulem na dobře napadajícího Torrese. K pokutovému kopu se postavil Agüero, na jehož přízemní ránu Aréola nedosáhl. Argentinský útočník se tak dočkal své první branky v probíhajícím ročníku Premier League.

Cottagers se své první a vlastně taky jediné brankové příležitosti dočkali až v 83. minutě. Aleksandar Mitrović šikovnou kolmicí uvolnil Onomaha, tomu ale zakončení překazil klíčovým obranným zákrokem Laporte. Hráče Manchesteru City tak mohlo těšit, že vedle dalšího tříbodového zisku udrželi po čtyřech ligových zápasech čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík / BBC

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

Po 4 zapasoch v lige uz by sa aj patrilo udrzat ciste konto...0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele