38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Kalvin Phillips (© AFP)

Leeds porazil West Brom 3:1

Fotbalisté Leeds United vyhráli v utkání 38. kola Premier League 3:1 s West Bromwich Albion. Za domácí se prosadili Rodrigo, Phillips a Bamford, za hosty v závěru snížil Robson-Kanu.

Domácí v šesté minutě málem potrestali chybku hostující defenzivy, když Jack Harrison usměrnil zakroucený míč na penaltu, ale nepohlídal si ofsajdové postavení.

V sedmnácté minutě šli domácí do vedení. Brazilec ve službách Leeds Raphinha se ujal exekuce rohového kopu, který nakonec propadl na zadní tyč k Rodrigovi, jenž ho dokázal usměrnit do sítě.

Obrovskou šanci měl West Brom ve 21. minutě. Albion se udržel na míči, načež přiletěl jedovatý centr ze strany, do kterého se položil Robinson, ale Casilla na brankové skvěle zareagoval.

Ve 42. minutě Gallagher přišlápl Hernándeze, načež domácí kopali přímý kop. Kalvin Phillips nic nevymýšlel, okamžitě poslal střelu k přední tyči, u které byl Johnstone pozdě a domácí tak utekli na rozdíl dvou gólů.

Na přelomu padesáté a jednapadesáté minuty domácí zaútočili po pravé straně, načež si na vápně Hernández patičkou sklepl míč a z otočky donutil soupeřova brankáře zasáhnout.

O pár minut později domácímu Hernándezovi nejprve nesedla střela z hranice vápna, ale pak Raphinha obral na penaltě nedůrazné obránce, načež protlačil míč znovu k Hernándezovi, jehož další střelu na přední tyč Johnstone vyrazil na roh.

V 78. minutě dostal Leeds pokutový kop. Centr do vápna nastřelil Yokuşluvu ruku, proto rozhodčí nezaváhal a ukázal na penaltový puntík. K penaltě se podle očekávání postavil Patrick Bamford, který nekompromisně překonal hostujícího brankáře střelou do středu branky.

Obrovská chyba domácích obránců skončila zaslouženou trefou West Bromu, jenž snížil po přesném technickém obstřelu Hala Robson-Kana.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Cerv

Sorry, ale na foto je Jack Harrison, ne Kalvin..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele