13. kolo
16.12.2020 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Everton (© AFP)

Everton přehrál Leicester a je na pohárových příčkách

Po neúspěšném období se Everton znovu dere nahoru tabulkou. Důležité vítězství si připsal ve středu na hřišti Leicesteru, kde zvítězil 2:0. Brankami se o to zasloužili v první půli Richarlison a ve druhé Holgate.

Úvodní trefa padla po dvaceti minutách. Na levé straně hřiště si Richarlison pohrál s Justinem, navedl si míč na střed a přízemní střelou na zadní tyč překonal trochu zaskočeného Schmeichela. Tohle se určitě dalo chytat. Bleskově pak mohl vyrovnat Vardy, jenž si naběhl na Justinův centr, avšak hlavičkoval jen do Olsena.

Další šance po jedné na každé straně přišly po necelých čtyřiceti minutách. Nejprve podobně jako předtím Vardy hlavičkoval Calvert-Lewin, na opačném konci hřiště se po centru dostal do zakončení Ünder, jehož pokus zkrotil v náručí Olsen.

Druhý klíčový moment utkání přišel po sedmdesáti minutách. A byla to branka dosti krkolomná. Schmeichel si poradil s první hlavičkou po rohovém kopu, následnou Calvert-Lewinovu dorážku ztečoval do břevna, do třetice už ale byl proti Masonu Holgateovi krátký.

Domácí se následně hnali za vyrovnáním a v pětaosmdesáté minutě to vypadalo, že dostanou šanci na kontaktní gól. Po souboji Gomese se Pérezem se španělský útočník poroučel k zemi, načež sudí nařídil pokutový kop. Jenže po konzultaci s videoasistentem byl tento verdikt odvolán, jelikož Pérez souboji dosti přidal.

Jednou zase také zahrozili Toffees, když po standardní situaci hlavičkoval Mina, jehož vychytal brankář. Leicester nakonec dotlačil míč do brány, když Vardy prodloužil na Péreze, jenž jednoduše doklepl balón mezi tři tyče. Jenže Španěl se nacházel v ofsajdu a trefa tudíž nemohla být uznána.

V tabulce se tak ze středečních soupeřů stali sousedi. Leicester se totiž propadl na čtvrtou příčku, Everton se v nabitém středu pole vyšplhal už na páté místo bod za "Lišky".

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rothbard

2:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele