29. kolo
04.03.2021 21:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Liverpool znovu prohrál, tentokráte nestačil na Chelsea

Liverpool doma v Premier League poprvé v historii prohrál pět utkání v řadě a výrazně se mu tak vzdaluje vidina umístění v první čtyřce a s tím spojená účast v příštím ročníku Champions League. The Reds podali bezkrevný výkon, za celých devadesát minut si vypracovali v podstatě jen jednu velkou příležitost a po zásluze prohráli. Chelsea naopak pokračuje v úspěšné stíhací jízdě a trenér Tuchel se může radovat z pátého vítězství z osmi duelů, které mu vystřelil záložník Mount.

Německý stratég ve službách Chelsea se tentokráte rozhodl na hrot sestavy nasadit rychlého Wernera a že šlo o tah správný, to se ukázalo v prvním poločase hned několikrát. Již po necelých deseti minutách se Werner dostal za záda Fabinha, kde jej našel pěkný míč z kopačky Chilwella. Německý útočník si balón za vápnem hezky zpracoval a druhým dotekem vyslal nebezpečnou střelu, která ale přece jen mířila příliš vysoko. Tentýž hráč se o pár minut objevil v první tutovce, když si s nákopem Azpilicuety nedokázal poradit stoper Kabak, jenže Timo Werner sám před Alissonem selhal a míč nasměroval jen do rukavic brazilského brankáře.

Až ve třetím případě byl rychlonohý Werner úspěšný, když si na hranici ofsajdu počkal na dlouhý míč Jorginha, k balónu se dostal dříve než Alisson a inkasované brance už nezabránil ani vracející se Kabak. Jenže ani tato radost útočníka Chelsea netrvala dlouho, kontrola videorozhodčím totiž odhalila nepatrný ofsajd a branka tak k překvapení všech zase neplatila. Až pak o sobě dal vědět také Liverpool, vynikající přihrávkou se blýskl Salah, který našel rozběhnutého MAného, jenže ten sám před Mendym selhal, když nadýchanou přihrávku Salaha vůbec netrefil. A Liverpool to vyšlo draho - těsně před poločasovou přihrávkou získal míč Azpilicueta, přiklepl jej Kantému, který dlouhým pasem našel rozeběhnutého Mounta. Ten nezpanikařil, chytře obešel stopera Fabinha a z hranice pokutového území se trefil parádní ranou k vzdálenější tyči.

Do druhého dějství vlétli domácí s přece jen o dost vyšší intenzitou, první vážnější brankovou příležitost ovšem měli hosté. Po hezké kombinaci s Mountem se do palebné pozice dostal Chilwell, jeho ránu Alisson vyrazil pouze k Ziyechovi, jehož pokus musel až z brankové čáry vykopávat obránce Robertson. Dvacet minut před koncem si ještě jednu šanci na své konto připsal aktivní Timo Werner, kterého vysunul aktivní Mount, ani tentokráte však německý útočník úspěšný nebyl.

Závěrečná desetiminutovka patřila Liverpoolu, který si sice vypracoval tlak, jenže do vyložených šancí se ne a ne dostat. Jednu z nejnebezpečnějších akcí měl na svědomí Firmino, který se protáhl kolem Kantého a nepříjemným přízemním centrem vyděsil defenzivu hostí. Až v závěru pak přišla také první přesná střela domácího celku na bránu Mendyho, jenže hlavička Wijnalduma byla umístěna přesně do středu branky a brankář Mendy si s ní tak hravě poradil. A protože si svěřenci Jürgena Kloppa žádné další příležitosti nevypracovali, dospělo utkání k vítězství Chelsea v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to vidím na win CFC

Reagovat
Ranoth

dneska nebudete hrat na 0-0 ako proti utd ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na 0-0 jsme nehrali ani s Munited, ale bohuzel....ale bod beru,, za to dneska bych ho nebral zaslouzena vyhra

Reagovat
Ranoth

suhlasim, ani ste sa nemuseli velmi snazit, my sa porazame samy

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Luc-Luc

chelsea dostava malo branek a my se trapime v utoku, to bude under, snad to zvladnem 1:0 YNWA

Reagovat
oli9

tak ta serie Chelsea a anaše to je sakra rozdíl.... ještě na Vánoce bych věřil že chelsea přejedeme ale tady budu rád za jakoukoli výhru ...Stejně tak můžem dostat 0:3

Tip: 2:1

Reagovat
hitZor

S 0:3 bych brzdil, máme dost velké problémy dávat šance, pokud už se do nějaké dostanem. Tohle bude o jednom gólu.

Reagovat
Trapper

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

Modrá bída se zase jednou bude muset sklonit Tipuju 2:0 pro nás po prvnim poločase a v druhym jen kontrolovat pianko pěkně

Reagovat
Assassin11

rudá bída nedala do 80 minut ani strelu na branku jen tak dál i v dalších zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslim, že ti ta bída moc nevysla, CFC jasne lepsi zaslouzena vyhra

Reagovat
Remt

Proč jste mi nepodepsali v průběhu zápasu ale až po zápasu?:D to je každý general. Bohužel jsem u toho usnul ale viděl jsem asi 15minut v prvním poločase a lfc měl jednu nebo dvě golovky, tak zase tak špatně nehrál asi. Mrzí mě že je to opět bez bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně? Hrál špatně Odepsal bych klidně driv, ale nebyl jsem tu ale dalo se čekat, ze rupnou, doma jsou marny.... vlastně celkově jsou letos marny....maji rozsypanou obranu, ale utok je stale fit a nejsou schopny dávat goly, jediný Salah to zachraňuje...

Reagovat
Remt

Částečně s tebou souhlasím. Ano, je to špatný. Nicméně z toho krátkého kousku co jsem viděl mohu říct, že v té části zápasu byl lepší a byla tam i nějaká šance. Určitě bych neřekl, že v té pasáži byl horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo začátek měli lepší, ale pak po tech cca 20 minutach už to upadlo a CFC byla víc ve hře.

Reagovat
LokoLFC

Golovky v prvnich 15 minutach?

Reagovat
Remt

:D tak byl tam ten Mane, ktery promachl ne? Bylo to po patnacte minute teda az.. abych byl presny. Nicmene golovka to byla, pokud by nebyl tak z formy, minimalne by trefil mic, pokud by byl ve forme, tak to uklizi na zadni

Reagovat
LokoLFC

Sance to byla, to jo, ale absolutne jsme vcera nemeli narok... lod se vic a vic potapi a kapitan (Klopp) jen prihlizi a nema zadne moznosti, jak ji zachranit...

Reagovat
Remt

Vyser se na tyto kecy Tak se nepovedlo par zapasu.. zase bych to nehrotil. Ve chvili kdy bude mit vetsinu kadru a nebudou zdecimovany a porad budou vysledky na prd, pak bych to resil.

Reagovat
LokoLFC

Dva a pul mesice bylo sakra zapasu, ne par... nejsou to kecy, to je shrnuti nasi situace... uz se muzeme jen midlit, sby v lete prisel nekdo solidni, kdyz nebudeme hrat CHL, snad se vyhneme nakejm Kabakum atd.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Beči

Opět bída nad bídu, zasloužená výhra Blues.

Nejhorší je, že s tím nemohoucím útokem nemůže ani Kloppo nic udělat, protože nemá žádné alternativy, dokud se nevrátí Jota.

Reagovat
Remt

ten uz se tam vcera rozcvicoval nebo ne?

Reagovat
Beči

Moje chyba, on tam fakt už naskočil Koukal jsem se v práci, takže jsem to přehlédl

Reagovat
Remt

já neviděl druhej poločas, a ted jsem linej se podivat tak jsem taky nevedel

Reagovat
LokoLFC

Jota nestaci, musi tam byt minimalne jeste 1 kvalitni zaskok, ne Origi nebo Minamino...

Reagovat
Remt

V tom s tebou souhlasím

Reagovat
LokoLFC

+musi prijit stoper do zakladu k VVD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele