26. kolo
27.02.2021 13:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City (© AFP)

West Ham těsně padl na City, rozhodl Stones

Další souboj londýnského West Hamu United s gigantem anglického fotbalu dopadl lépe pro domácí celek. Manchester City porazil Kladiváře s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě 2:1 a upevnil si svou pozici na čele tabulky. West Ham tak může v případě výhry Chelsea přijít o pozici v top čtyřce.

První šanci měli na Etihad Stadium Kladiváři. Po Lingardově sražené střele se míč v devatenácté minutě odrazil k tyči, kde byl připravený Tomáš Souček, ten se snažil hlavou posunout míč před brankou k Antoniovi, jenž zprvu přehlavičkoval i brankáře Edersona, ovšem nepovedlo se mu nasměrovat míč do sítě.

Půl hodiny trvalo Manchesteru City, než poprvé vystřelil a hned z toho byla vedoucí trefa. Na fantastický centr Kevina De Bruyneho si naskočil Rúben Dias a hlavičkou zblízka nedal brankáři Randolphovi šanci zasáhnout.

Na druhé straně Jesse Lingard potáhl ve 39. minutě míč po pravé straně hřiště, pak jeho přihrávka doputovala k Michailu Antoniovi, jehož střela z otočky se otřela o vnější část tyče domácí branky.

Ve 43. minutě už ovšem West Ham vyrovnal. Vladimír Coufal zasprintoval po útočné polovině na otevřené pravé křídlo, pak přesnou přihrávkou mezi nohama Kevina De Bruyneho vyzval k zakončení Jesse Lingarda, jehož střelu ještě před brankovou čárou usměrnil do sítě Michail Antonio.

Dlouho se nic nedělo, až se Citizens povedla v 68. minutě výborná kombinace a zase skóroval stoper. Zinčenko posunul do pravé strany Mahrezovi, po jehož přihrávce do předbrankového prostoru udeřil John Stones.

V závěrečných minutách se Hammers přeci jen dostali na útočnou polovinu, ale přesnou trefou do Edersonovy sítě to neskončilo. Asi největší šance na vyrovnání přišla v poslední nastavené minutě, kdy si na Lingardův centr naskakoval Issa Diop, jeho hlavička ale mířila mimo branku a na míč pak nedosáhl ani Tomáš Souček, který jen smutně kroutil hlavou.

Manchester City tak zvýšil svůj náskok na prvním místě na třináct bodů, druzí United však ještě mají svůj zápas 26. kola před sebou. West Ham je čtvrtý, ale pokud Chelsea zítra porazí Manchester United, poskočí před městského rivala.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

Uzivajme si ten nabity program....24.2. Gladbach von, 27.2. West Ham doma, 2.3. Wolves doma, 7.3. United doma, 10.3. Southampton doma, 13.3. Fulham von, 16.3. Gladbach odveta, 20.3. Fa cup Everton von...masaker, ale tesim sa na to a aj na Kuna ako sa predvedie

Reagovat
t0mmy33MCFC

zrovna vcera jsem na to koukal vypadalo to, ze pred United mame tyden volno, no soupli nam tam predehravku drsne, 3 mesice v kuse 2x tydne zapas

Reagovat
MCFC_8

To kvoli FA Cupu a Carabao finale...tak pred United aspon kusok dlhsia pauza, uvidime, ale tesim sa, ze prakticky kazdy 3.den si pozriem zapas

Reagovat
OnlyWHU

Suverén PL měl procentuální převahu, ale takhle a většinou úspěšně hrajeme venku. Nakonec mohli hovořit o velkým štěstí, gólovky jsme měli my. Nemáme se za co stydět, opět výbornej výkon. Nic nepřipomínalo, jak jsme proti takový kvalitě hráli občas v minulosti. Sebevědomí, taktická vyzrálost a srdce - to nás letos zdobí. Možná bych střidal dřív, Johnson byla asi prevence v pro případ většího tlaku soupeře. No, asi trochu škoda.... Příště to dáme! COYII!!!

Reagovat
duloig

Máš pravdu Only,v minulosti sme boli už v šatni odovzdaný pred mačom a skóre 3:0.Teraz bojujeme o každý bod a to je premena za ktorú sa nemôžme hanbiť.Opäť sme podali skvelý výkon.Johnson ešte musí vyzrieť,ale je to odchovanec a je dobré že Moyes dáva šancu aj mladým.Palec hore za toto. C O Y I !!

Reagovat
t0mmy33MCFC

jste famozni, za tech 20 vyher co mame, jsem se malokdy trepal jak vcera WHU ted sleduju kazdy zapas, kvuli tem nasim

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele