30. kolo
04.04.2021 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mason Greenwood (© AFP)

United si zahrávali, ale duel s Brightonem nakonec zdárně otočili

Domácí klání proti rozjetému Brightonu se pro Manchester United zprvu vůbec nevyvíjelo dobře. Na trefu někdejšího hráče United Dannyho Welbecka však nakonec dokázali odpovědět jeho útoční nástupci Marcus Rashford a Mason Greenwood, díky nimž si "Rudí ďáblové" připsali cenné vítězství 2:1 a mají opět blíže k udržení druhého místa v ligové tabulce. Brighton zůstává šestnáctý s šestibodovým náskokem na sestupové příčky.

Domácím se málem povedl ideální vstup do zápasu, když po odvráceném centru Bruna Fernandese nebezpečně vypálil Greenwood, avšak jeho přízemní rána skončila smolně jen na tyči. Místo toho tak přišel brzký průlom skóre na opačné straně. Pogbovu ztrátu míče ve středu pole přetavili hosté v přímočarý útok, na jehož konci se v hloubi pokutového území zjevil Danny Welbeck a nadvakrát hlavou z Maupayova centru překonal i brankáře Hendersona. Pro anglického forvarda šlo již o třetí zásah proti svému bývalému klubu.

Po dvou po sobě jdoucích výhrách a brzkému zisku vedení na Old Trafford bylo na hostech patrné sebevědomí a po zbytek první půle měli brightonští navrch. Pojistit si hubené vedení se jim však nepodařilo, neboť Henderson výtečně zasáhl proti Dunkově hlavičce po Grossově přímém kopu, a nepotrestali ani nedorozumění Hendersona s Maguirem po další standardní situaci. To United za celou první půli nezaznamenali ani jednu přesnou střelu, která by zaměstnala brankáře Sáncheze.

Po změně stran se však domácí přece jen probudili a vyrovnání se dostavilo nedlouho poté. Na přelomu hodiny hry Fernandes posunul míč Rashfordovi, jenž precizní ranou bez přípravy nedal Sánchezovi šanci. Brighton však nesložil zbraně a mohl se vzápětí znovu ujmout vedení, když se v další velké šanci po pasu Maupaye zjevil Welbeck, avšak i s přispěním Maguira na hranici pravidel nakonec na míč nedosáhl, a jak sudí Dean, tak jeho kolega u videa celý incident jako penaltový neposoudili.

Chvíli nato mohl být obrat United dokonán, když střídající James posunul odražený míč vstříc Greenwoodovi, jenž však zamířil těsně nad břevno. Do třetice všeho dobrého se už ale mladý útočník přece jen prosadil, když sedm minut před koncem nejlépe zareagoval na nepovedenou střelu Pogby a doklepl míč do sítě i okolo Bena Whitea na brankové čáře.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele