32. kolo
18.04.2021 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Manchesteru United (© AFP)

Manchester United doma porazil Burnley

Manchester United zvládl duel 32. kola Premier League s Burnley, když vyhrál 3:1. Dvě branky si připsal talentovaný Mason Greenwood, v závěru pak přidal pojistku Edinson Cavani. Za hosty srovnával na 1:1 James Tarkowski.

Burnley zahrozilo hned v první minutě. Po nákopu do pokutového území si na míč naskočil Wood, ale jeho branka nemohla platit kvůli ofsajdu. Praporek rozhodčího vyletěl nad hlavu už na hřišti a VAR verdikt potvrdil.

V desáté minutě měli obrovskou šanci také domácí. Na parádní centr z pravé strany si naskočil Paul Pogba a Bailey Peacock-Farrell konečky prstů vytlačil míč na roh. O dvacet minut později se Marcus Rashford z levé strany dostal do šestnáctky a hostující gólman musel vytáhnout další parádní zákrok. Dělovku domácího hráče směřující pod břevno musel vyrazit na rohový kop.

Rashford si ve 39. minutě naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna a poslal míč před bránu. Dobíhající Greenwood na balón ve skluzu nedosáhl, jinak by zřejmě otevřel skóre. To se mu povedlo až na začátku druhého poločasu. Celou akci rozjel Luke Shaw, který rozběhl Rashforda, jenž odcentroval do vápna. Fernandes míč ještě pustil za sebe a osamocený Mason Greenwood prostřelil bezmocného brankáře.

Uběhly však jen dvě minuty a hosté dokázali vyrovnat. Na centr od rohového praporku si na malém vápně naskočil James Tarkowski a hlavou poslal míč k tyči.

Domácí celek si dvacet minut před koncem mohl vzít zpět ztracené vedení. Shaw poslal centr do vápna, jenže Bruno Fernandes hlavou nechal vyniknout hostujícího brankáře. Manchster United se však s remízou smířit nechtěl, a nakonec druhou branku přidal v 84. minutě. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Mason Greenwood, který zakončil levačkou z hranice velkého vápna a Jack Cork si jeho pokus nešťastně tečoval do sítě.

"Rudí ďáblové" mohli potvrdit svůj triumf v poslední minutě. Greenwood poslal míč do šestnáctky, kde zakončoval Scott McTominay, ale hostující brankář vytáhl parádní zákrok. Vzápětí měli United další tutovku. Greenwood z těsné blízkosti hostujícího brankáře nepřekonal. Následně ještě střílel Fernandes, ale na brankové čáře zakročil James Tarkowski.

Svěřenci manažera Solskjaera se však nakonec třetí branky přeci jen dočkali. Pohlednou akci rozjel Mason Greenwood, který přihrál na Fernandese. Portugalec ještě našel přihrávkou na levou stranu Van de Beeka, který poslal pobídku před prázdnou branku a Edinson Cavani nezaváhal.

Manchester United tak stále drží naději na titul, ačkoliv na Manchester City ztrácí šest kol před koncem osm bodů. Burnley je sedmnácté.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele