23. kolo
06.02.2021 16:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Trápení Southamptonu pokračuje. Prohrál i v Newcastlu

Fotbalisté Newcastlu si připsali první domácí vítězství od první poloviny prosince. Proti Southamptonu uspěli poměrem 3:2. Dvakrát se prosadil Almirón, jednou Willock, za hosty vždy dali kontaktní gól Minamino a Ward-Prowse.

Poprvé byla síť rozvlněna už v osmé minutě, a to zásluhou Wilsona. Avšak vinou ofsajdu tato branka nemohla být uznána. Po čtvrthodině už ale šlo o regulérní gól. Po Saint-Maximinově akci z levé strany zakončoval do poloodkryté klece Joe Willock. Host z Arsenalu se tak prosadil hned v prvním startu za Straky.

Bleskově mohlo být srovnáno zásluhou Ingse, proti jeho pokusu z úhlu se ale vytáhl Darlow. Namísto toho přišel druhý zásah Magpies. Z poměrně složité pozice vypálil po zemi Miguel Almirón, jehož pokus těsně před gólmanem tečoval Bednarek, vinou čehož skončil balon v síti.

Po půlhodině se ovšem trefy dočkali i Saints. A opět to bylo z poměrně ostrého úhlu. Po Bertrandově pasu si přebral míč Takumi Minamino, který si jej posunul do vápna a tvrdou ranou pod břevno zavěsil.

Přesto se do šaten odcházelo s dvougólovým rozdílem ve skóre. Ve čtvrté minutě nastavení se totiž podruhé v zápase zapsal do statistik Miguel Almirón. Ten tentokráte využil tristní McCarthyho rozehrávku, obešel Bertranda a z hranice vápna uklidil míč po zemi k tyči.

Ještě nebylo odehráno ani padesát minut, když padla branka číslo pět. Tentokráte ji měl na svědomí Southampton, konkrétně James Ward-Prowse, jenž zahrál přímý kop opravdu náramně a střelou do bližší šibenici nedal brankáři nárok.

Okamžitě přišla další dobrá zpráva pro Saints. Hendrick totiž zatáhl Minamina, za což uviděl žlutou kartu. Jelikož byla v zápase již jeho druhou, musel se předčasně pakovat do šaten. Záhy mohl srovnat Vestergaard, proti jehož hlavičce se blýskl Darlow.

A jelikož Ingsův pokus skončil jen na brankové konstrukci a Adamsův gól neplatil pro postavení mimo hru, skončilo utkání vítězstvím Newcastlu. Ten se v tabulce vyšvihl na šestnácté místo se ztrátou čtyř bodů na dvanáctý Southampton.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele