2. kolo
20.09.2020 13:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Čtyřbrankový Son vyučil Southampton

Hráči Southamptonu utrpěli v rámci druhého kola Premier League domácí porážku s Tottenhamem, který zvítězil 5:2. Skóre otevřel ve 32. minutě Ings, v závěru první půle srovnal Son. Ten přidal další tři branky po přestávce, střeleckou listinu hostí poté uzavřel Kane. Ingsova penalta z poslední minuty už jen korigovala výsledek.

Jen krátce se hosté ve čtvrté minutě radovali z vedoucí branky. Doherty prodlužoval hlavou Sonův centr a hlavní sudí původně volej Harryho Kanea mezi nohy brankáře McCarthyho uznal, po krátkém rozhovoru s videorozhodčím však branku odvolal.

Po trestném kopu v desáté minutě propadl míč z tlačenice k Che Adamsovi, který vypálil z deseti metrů pod břevno a Hugo Lloris fantastickým zákrokem jednou rukou zabránil jistému gólu.

Po pěti minutách ani domácí radost netrvala dlouho. Danny Ings obešel vybíhajícího Llorise a napnul síť, jenže pomezní správně postřehl jeho předchozí ruku.

Obrovský závar před bránou Tottenhamu vyvolal ve dvacáté minutě Djenepo průnikem, při němž udržel míč ve hřišti a vyzval Adamse. Ten nepropálil obránce, po něm vychytal Warda-Prowse brankář hostů, míč se vrátil nalevo k Djenepovi a ten o Dohertyho zajistil alespoň rohový kop.

Po chvíli měli domácí další velkou šanci z trestného kopu. Ten odhlavičkoval v obraně vypomáhající Kane pouze na kopačky Moussy Djenepa, který otřel skákavou ránu nízko nad trávníkem o tyč.

Na parádní oblouček z půlky hřiště ex-tottenhamského Walkera-Peterse za obranu si ve dvaatřicáté minutě naběhl Danny Ings, zpracoval si míč jemně vnější šajtlí a křižnou střelou překonal Llorise.

Z těžkého úhlu vyrovnal po přihrávce Harryho Kanea gólem do šatny a vůbec prvním pro Tottenham v letošním ligovém ročníku Son Hung-min.

Podruhé udeřila jihokorejská zbraň ve 47 minutě. Na začátku akce byla nepřesná rozehrávka domácích, kterou zachytil na půlící čáře Winks a přes Kanea se k míči dostal Son. Zbavil se obou domácích stoperů a levačkou po zemi tváří v tvář prostřelil McCarthyho.

Llorisovi se po hodině hry nevyplatila bohorovná rozehrávka malé domů z prvního doteku kolem dotírajícího Adamse. Měl míč sebrat do rukou, místo toho ho odevzdal Djenepovi, který si oběhl šestnáctku a naservíroval jej neobsazenému Armstrongovi. Ten placírkou přes obránce přestřelil o metr.

Na kolmou přihrávku, kterou ještě vyšperkoval patičkou Armstrong, si o pár minut později naběhl Che Adams a křižnou střelou po zemi těsně minul.

Z hattricku se v 65. minutě radoval Son Hung-min, velmi podobným způsobem jako při gólu na 2:1 mu míč poslal za obranu dloubákem Harry Kane a Korejec opět sám proti brankáři nezaváhal.

Neuvěřitelné představení famózního jihokorejského kanonýra pokračovalo o osm minut později. Neméně podstatným hrdinou je Harry Kane, který mu nezištně naservíroval již čtvrtou gólovou přihrávku. Z jeho další skvostné pobídky od pravé lajny přes tři protihráče těžil Son Hung-min po zpracování na prsou trefu do sítě za bezmocným McCarthym, jehož zadáci opět nechali ve štychu.

Demolici Southamptonu dokonal v poslední desetiminutovce Harry Kane. Střelu střídajícího Lamely do tyče dorazil z malého vápna do prázdné brány. Je to desátý zásah největší hvězdy Tottenhamu do sítě Southamptonu v deseti zápasech.

Domácí se nehledě na hrozivé skóre vrhli vpřed a po trestném kopu Warda-Prowse hlavičkoval Long zblízka těsně vedle.

Djenepo se marně domáhal penalty za nastřelenou ruku z bezprostřední blízkosti. Rozhodčí se však v přerušené hře běžel přesvědčit k obrazovce za postranní čarou a posoudil Dohertyho ruku jako úmyslnou. Penalta pro domácí. Z pokutového kopu se nemýlil Danny Ings. Lloris skákal po levé ruce a domácímu kanonýrovi stačilo trefit prostředek brány.

Tottenham má po dvou kolech tři body a je v nekompletní tabulce pátý. Southampton je po dvou porážkách předposlední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
cink

0:0 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dela si FIFA prdel s tema rukama? Doherty ukazuje Winkovi kam ma jit, Djenepo mu tu ruku 100% umyslne nastreli a je z toho pencle?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele