11. kolo
06.12.2020 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham vyzrál na Arsenal dvěma brejky a opanoval derby 2:0

Přestože městská derby bývají často nevyzpytatelná a žádný jiný zápas Premier League nepoznal více zvratů ve skóre než prestižní klání mezi Arsenalem a Tottenhamem, tentokráte se žádné překvapení ani drama nekonalo. Tým Josého Mourinha uštědřil svému protivníkovi ukázkovou lekci z produktivity, dvěma góly svých tahounů Sona s Kanem si vytvořil do přestávky pohodlný náskok a po změně stran jej bezpečně kontroloval až do konečného hvizdu.

Načasování severolondýnského derby vyšlo akorát pro povolení prvních diváckých návštěv a na nový stadion Spurs tak mohly zavítat dvě tisícovky domácích příznivců, jež měly co slavit již v úvodní čtvrthodině. V třinácté minutě totiž Tottenham podnikl rychlý protiútok, kdy Harry Kane vybídl k úniku vpřed Heung-Mina Sona, jenž se s ničím nerozpakoval a z uctivé vzdálenosti dobrých třiadvaceti metrů vypálil fantastickou ránu na zadní tyč, po které se Bernd Leno natahoval marně.

Vstřelený gól domácím jen pomohl v oblíbené taktice zatažené defenzivy a rychlým výpadům vpřed po zisku míče, s čímž si Arsenal nevěděl rady. A když už se na sklonku poločasu zdálo, že si "Kanonýři" přece jen vytvoří slibnou brankovou příležitost, Bellerínovu pobídku kapitán Aubameyang přeběhl a Spurs naopak z vlastní šestnáctky nastartovali bleskové přečíslení, které i díky absenci zraněného Thomase Parteye na hřišti beze zbytku využili. Jako obvykle byli na konci celé akce Son s Kanem, kteří si tentokráte role vyměnili a byl to anglický forvard, jenž nekompromisní ranou pod břevno proměnil pobídku svého útočného kolegy.

Domácí se již po změně stran stáhli před vlastní branku a Lena za celý poločas takřka neohrozili, ovšem jejich zahuštěná defenziva si dokázala poradit s výraznou územní převahou soupeře i četným množstvím centrů, a tak díky kvalitním zákrokům obránců v čele s Tobym Alderweireldem nemusel Hugo Lloris ani svůj tým zachraňovat. Tottenham tak zvítězil v prestižním derby 2:0 a zůstává v čele Premier League, zatímco Arsenal se propadl až na patnácté místo.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon - Sissoko, Hojbjerg - Bergwijn, Ndombelé, Son - Kane

Najlepšia možná zostava.

Reagovat
berliner

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frederik

02

Reagovat
smazaný uživatel

Prani 1:2

Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
hematop

SON je neskutečně nedoceněný hráč a tuto sezónu opravdu zatím exceluje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele