36. kolo
16.05.2021 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Alisson (© AFP)

Alisson spasil Liverpool, jenž udolal West Brom a dál sní o Lize mistrů

Neuvěřitelné rozuzlení přineslo liverpoolské dobývání brány West Bromu. Reds většinu zápasu marně usilovali o vedoucí gól, v samotném závěru je ale spasil brankář Alisson, jenž si naskočil na rohový kop a udržel družinu manažera Jürgena Kloppa v boji o Ligu mistrů.

Reds dle očekávání hýřili od úvodu aktivitou a po několika rohových kopech zatopili obraně Baggies. V 15. minutě ale zasáhla hosty studená sprcha. Za obranou Liverpoolu se totiž objevil Robson-Kanu, jenž vystřelil k tyči a poslal West Brom nečekaně do vedení.

Vyrovnat mohli Reds ve 24. minutě. Po pohledné kombinaci přes Fabinha a Thiaga zakončoval Mané, avšak o kousek minul kýžený cíl. Za další čtyři minuty našel Alexander-Arnold dlouhým pasem Salaha, ten ale z úhlu trefil gólmana Johnstonea. Po půlhodině hry už měl Egypťan více štěstí. Mané na hranici pokutového území vybojoval merunu právě pro Salaha, jenž kulatý nesmysl umístil k tyči dostatečně daleko od natahujícího se Johnstonea.

Vyrovnaný stav se dlouho mohl změnit ve vedení Liverpoolu, jenže Firmino ve 35. minutě nakonec pálil do tyče. Fabinho za dalších pět minut již střílel mezi tři tyče, avšak přesně do míst, v nichž se pohyboval připravený Johnstone. Na druhé straně zkoušel těsně před pauzou štěstí z přímého kopu Pereira, svatyni hostů ale netrefil.

Čtyři minuty po změně stran rozvlnil síť Mané, senegalský křídelník se ovšem po centru od Salaha nacházel v ofsajdu a jeho branka tedy neplatila. V 51. minutě se na ojedinělý útočný výlet vydal domácí Pereira, jeho sraženou střelu však zkrotil v rukavicích Alisson. Na druhé straně vyzval v 57. minutě Alexander-Arnold ke skórování Salaha, toho ale z úhlu vychytal Johnstone.

V 77. minutě mohl bohorovnost Liverpoolu při zakončení potrestat Robson-Kanu, jenž se po delší odmlce znovu dostal za zadáky hostů, tentokrát si však nepřišel na Alissona. Reds se tak nadále mohli tlačit za vítěznou trefou, jenže když v 83. minutě pálil Alexander-Arnold z dobré pozice nad břevno, zdálo se, že Liverpool se tří bodů na hřišti Baggies nedočká.

Zmar hostů pokračoval i v 87. minutě, kdy Johnstone vytěsnil ránu Thiaga. V nastavení z poslední akce zápasu se však stalo něco neuvěřitelného. Snahu svých spoluhráčů přišel při rohovém kopu podpořit Alisson, jenž si také naskočil na centr a přesnou hlavičkou k tyči se stal nečekaným hrdinou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Alissooooooooon!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele