32. kolo
09.04.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Enock Mwepu (© AFP)

Arsenal v heroickém závěru dokázal pouze snížit a Brighton si odváží všechny tři body

Arsenal nedokázal napravit selhání z minulého kola a na Emirates Stadium prohrál s Brightonem 1:2. Skóre zápasu otevřel Trossard a vedení Brightonu zvýšil ve druhém poločase Mwepu. V závěru utkání dokázal Arsenal pouze snížit prostřednictvím tečované střely Ødegaarda.

Enock Mwepu si pohlídal ofsajdové postavení a následným rychlým průnikem do šestnáctky vytvořil prostor mezi obranou čtveřicí a záložníky Gunners, do kterého si sběhl Leandro Trossard. Mwepu následně zpětnou přihrávkou našel právě belgického křídelníka a ten střelou z první nedal brankáři Ramsdaleovi šanci.

Ve 25. minutě měli k dispozici hráči Arsenalu standardní situaci, tu zahráli nakrátko Cédric Soares s Bukayem Sakou a druhý jmenovaný vyslal do vápna nebezpečný centr. V dobré pozici hlavičkoval Gabriel Magalhães, ale míč poslal jen do boční sítě Sánchezovy branky.

V nastavení prvního poločasu zahrával roh křídelník Arsenalu Saka a k odraženému míči se dostal Gabriel. Ten poslal míč hlavičkou zpátky před branku Roberta Sáncheze, kde si jej ve skrumáži hráčů našel Gabriel Martinelli a ten z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť soupeřovy brány. Po dlouhém a náročném zkoumání však VAR rozhodl o milimetrovém ofsajdu brazilského útočníka a rozhodčí branku neuznal.

V 60. minutě našel Pascal Groß svým centrem od rohového praporku přesně Lewise Dunka, který hlavičkou k tyči prověřil brankáře Ramsdalea. O šest minut později se již však skóre zápasu změnilo. Tvrdou střelou z hranice pokutového území totiž poslal Brighton do dvoubrankového vedení Mwepu, který si tak po asistenci na první branku připsal i vstřelený gól.

V 83. minutě propasíroval míč před brankáře Sáncheze Saka, nadějné situace nedokázal využít střídající Nicolas Pépé, jehož střela byla zblokována. V pádu ještě Pépé srazil domácího gólmana, který byl následně několik minut ošetřován. Dalekonosná střela Alberta Sambiho Lokongy o pár minut později proletěla jen kousek vedle pravé tyče. Smůlu Gunners podtrhla situace ze začátku 88. minuty, když z přímého kopu nejdříve trefil břevno Ødegaard a z následné dorážky brankovou konstrukci trefil i Eddie Nketiah.

O necelou minutu později přeci jen Arsenal snížil. Ødegaard ze vzdálenosti asi 30 metrů vyslal projektil, který byl tečován a zapadl do levého horního rohu Sánchezovy brány. Arsenal se hnal za vyrovnáním, které málem přišlo v 95. minutě po hlavičce Nketiaha, nicméně domácí brankář skvělým reflexivním zákrokem vyrazil na roh.

Arsenal se po prohře nachází na průběžné páté příčce a večer mu může odskočit Tottenham. Brighton se po zisku tří bodů posunul na jedenácté místo v tabulce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
Muza

Co k tomu říct Snad se Arteta a ubozaci z Arsenalu dívali na Man city s Liverpoolem, aby se naučili jak se hraje fotbal. To co předvedli poslední 2 zápasy to nemělo nic společného s fotbalem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele