38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Ani vysoká výhra na Ligu mistrů nestačila

Arsenal porazil v zápase posledního kola Premier League Everton 5:1, přesto si však zahraje "pouze" Evropskou ligu, jelikož Tottenham porazil 5:0 Norwich. Za kanonýry skóroval Gabriel Martinelli, Edward Nketiah, Cedric Soares, Garbiel a Martin Odegaard, za hosty dal čestnou branku Donny van de Beek.

Domácí mohli střelnici otevřít už ve dvanácté minutě, když Gabriel Martinelli zakončoval z bezprostřední blízkosti. Gólman Begovic však vytáhl parádní reflex a střelu domácího fotbalisty vytáhl mimo tři tyče. Čtvrt hodiny na to už se ten samý hráč mohl radovat ze vstřeleného gólu. Alex Iwobi totiž v pokutovém zemí zahrál rukou, čehož se původně sudí nevšiml. Upozornil jej ale VAR a po shlédnutí záznamu zněl verdikt jasně. Penalta. Té se ujal Gabriel Martinelli a brankář Begovic skočil na druhou stranu, než mířil balon.

Ve 31. minutě už ti bylo o dva góly. Edward Nketiah se při rohovém kopu zorientoval v pokutovém území ze všech nejlépe z malého vápna pohotovou hlavičkou doklepl míč za záda bezmocného Begovice. Ten se poté mohl jen bezmocně dívat po svých spoluhráčích, kteří zřejmě ještě stále byli v šatně.

Hosté se ještě těsně před přestávkou vrátili zpátky do hry. Obrana Gunners naprosto trestuhodně zaspala a Donny van de Beek si našel bez větších obtíží přihrávku Dominica Calverta-Lewina z pravé strany a pohodlně balon z malého vápna uklidil do odkryté brány Aarona Ramsdalea.

Arsenal však nechtěl nechat nic náhodě a ve druhém poločase přepnul zpět na vyšší obrátky. To hosté poprvé naplno poznali v 56. minutě, kdy Gunners přidali svou třetí branku. Domácí měli secvičený signál při rohovém kopu, Cedric Soares byl úplně volný na hranici vápna, dostal přízemní centr do pokutového území a z první poslal parádní dělovku pod břevno brány Evertonu.

O tři minuty později už to bylo 4:1. A kanonýři se opět trefili po rohovém kopu. Ten sice obrana Toffees v první chvíli ubránila, balon se však dostal jen za pokutové území, odkud poté s trochu štěstí prošel ke Gabrielovi, který si odskočil od svého strážce, otočil se a poslal míč podél gólmana Begovice ke vzdálenější tyči.

Hosté nebyli schopni dalšího snížení, a tak se Arsenal prosadil ještě jednou a v 82. minutě dokonal pověstného "bůra". Norský šikula Martin Odegaard si naprosto skvěle vypracoval svoji gólovou situaci a technickou střelou na zadní tyč dal už pátou branku Arsenalu v utkání. Ani vysoká výhra však nakonec postup do Ligy mistrů nezařídila, Gunners si stejně jako Manchester United zahrají v příští sezoně Evropskou ligu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele