27. kolo
16.03.2022 21:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Arsenal ukázal progres, na Liverpool to ale zatím nestačilo

Arsenal prohrál dohrávku 27. kola Premier League s Liverpoolem 0:2. Šance domácích dokázal likvidovat skvělý Allison Becker, naopak na druhé straně chytající Aaron Ramsdale své spoluhráče příliš nepodržel a proti střelám Dioga Joty a Roberta Firmina kapituloval.

Hosté prověřili domácího gólmana hned ve druhé minutě. Rohový kop přesně našel Virgila van Dijka, který prudce hlavičkoval k tyči a Ramsdale musel míč vyškrábnout mimo tři tyče, aby Liverpool nešel hned v úvodu zápasu do vedení.

Jinak byl však první poločas pro diváka spíše nudnou podívanou. Typickým obrázkem hry byla kombinace mezi obránci a záložníky, kterou často praktikovaly oba celky po zisku míče. Když už se některý z aktérů dnešního duelu dostal do zakončení, většinou balon nezamířil mezi tři tyče.

Ve 49. minutě si však Gabriel Martinelli zřejmě řekl, že chce s nudou skončit. Už to vypadalo, že bude míč vracet zpět po lajně, ale rozmyslel se a vzal situaci na sebe. Nejprve nasadil jesličky Hendersonovi, poté ve vápně proklouzl ještě kolem dalšího liverpoolského hráče, jenže jeho zpětná přihrávka před bránu byla nepřesná.

Dvě minuty na to měli domácí ještě mnohem větší šanci. Alexandre Lacazette vylákal Allisona ven z brány a poté míč zpětnou přihrávkou vrátil Martinu Odegaardovi. Ten se dostal do parádní pozice a před prázdnou bránou měl pouze dva obránce Reds, kteří však měli hodně omezené možnosti, jak znepříjemnit norskému záložníkovi život. Ten však nepochopitelně čekal, až se před něj vrátil Allison, který jeho střelu pravou rukou vytěsnil nad.

A tak Liverpool svého soupeře potrestal za neproduktivitu. Tři minuty po šanci Odegaarda si na levé straně převzal průnikovou přihrávku od Thiaga rozběhnutý Diogo Jota, který ukázal instinkt zabijáka, když vypálil z ostrého úhlu a trefil se do mezírky u přední tyče. Ramsdale však určitě čisté svědomí mít nemůže.

Uběhlo osm minut a podruhé zůstali fanoušci na Emirates v šoku a radoval se sektor hostí. Partey u autové čáry zbytečně ztratil balon v souboji s Robertsonem, který si to rovnou namířil do vápna. Poté poslal před bránu přízemní centr na Roberta Firmina, který míč pod tělem domácího brankáře dostal do sítě.

Martinelli ještě mohl v závěru vykřesat malou naději pro Gunners. Granit Xhaka jej skvěle uvolnil na levé straně a brazilský mladíček vyslal pravou placírkou střelu na zadní tyč, která mířila jen velmi těsně vedle.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
M1ck0

Nic jednoznačnýho...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Naše jednička -sázková kancelář Tipsport to vidí na výhru hostu o 2 a více- kurz 3,41. Výhra hostu přesně o jeden gol je aktuálně vypsána s kurzem 3,77. Zkusím jim věřit, je to jejich práce, nižší kurz bere.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišla reakce od bookmakera. Upravil kurz na 3,97-3,87. Zase jsem píča jedna nevyužil jeho znalostí. .

Reagovat
EL Gringo

0:2, mega dolezity zapas pre nas

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Shuriken_YNWA

Dneska musíme vyhrát! Salah trénoval, tak snad nastoupí. 1:3 YNWA!

Reagovat
LyEX

Verím v 1. Ale ak by nie LFC ma ťažší los na zvyšnú časť sezóny, niekde už zakopne.

Reagovat
Petr Keš

Dneska můžeme jen doufat, a na konci být mile překvapeni #COYG

Reagovat
Nikikrew

Tak až toto bude pravý test!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se lámat chleba pro Reds. Snad 1:2, ale spíš čekám remízu. Gunners hrajou dobře a jsou celkem v pohodě, nemaj co ztratit a nebudou pod tlakem tak jako LFC. Těším se.

Reagovat
Pharrell

2:2 2:1 go AFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele