21. kolo
01.01.2022 13:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Riyad Mahrez (© AFP)

City otočili divoký zápas na Arsenalu

Fotbalisté Arsenalu prohráli po bojovném výkonu v zápase 21. kola Premier League s Manchesterem City 1:2. Domácí přitom vedli po gólu Bukaya Saky, hosté však duel ve druhém poločase otočili díky proměněné penaltě Riyada Mahreze a brance Rodriho. Po hodině hry navíc po druhé žluté kartě zamířil do sprch domácí Gabriel.

Arsenal byl na začátku zápasu rozhodně lepším týmem a podnikal spoustu zajímavých výpadů, až z toho hostující celek vypadal překvapeně. V 10. minutě pak do pokutového pronikl Martin Ödegaard, kterému se pod nohy vrhnul gólman Citizens Ederson. Norský záložník padl k zemi a situaci přezkoumával videorozhodčí. Ten ji však jako penaltovou nakonec nevyhodnotil.

Následný rohový kop už hosté ubránili a sami zamířili na útočnou výpravu. Sterling se sice do vápna proti přesile nedostal, nakonec však roh vybojoval Kevin De Bruyne. Akce pokračovala i po centru a do pokutového území zamířil další pas, který hlavou tečoval Ruben Dias a jeho pokus skončil jen těsně vedle tyčky. Na druhé straně zanedlouho unikal po levé straně Martinelli, jenže se svým během zřejmě tak unavil, že jeho zakončení nebylo pro Edersona hrozbou.

V jednatřicáté minutě se Arsenal dostal do vedení. Na levé straně dostal spoustu místa k postupu vpřed Kieran Tierney, který s míčem prošel skoro až do vápna, a nakonec jej poslal na Bukaya Saku, který se s balon nemazlil a s první jej tvrdou střelou po zemi poslal k tyči. Arsenal byl odměněn za velmi aktivní vstup do zápasu. Ve 39. minutě mohl přidat druhý gól Martinelli, ale jeho technický pokus z pětadvaceti metrů mířil těsně vedle. Martinelli to zkoušel za čtyři minuty po krásném sólo ještě jednou, ale jeho křižný pokus jen prolétl kolem Edersona mimo.

V 55. minutě pronikal v pokutovém území Bernardo Silva okolo Granita Xhaky a portugalský křídelník skončil po jejich souboji na zemi. Hra nejprve pokračovala, jenže zanedlouho vstoupil do dění VAR a situaci si nakonec šel prohlédnout i hlavní sudí k obrazovce. Verdikt byl jasný. Penalta pro Citizens. Balon si na puntík postavil Riyad Mahrez a s klidnou hlavou poslal míč na druhou stranu, než skočil gólman Ramsdale.

Dvě minuty na to mohl jít Arsenal znovu do vedení, jelikož Aymeric Laporte nešťastně nasměroval balon hlavou přímo do své odkryté svatyně. Na poslední chvíli se však hrdinou hostí stal Nathan Aké, který stihl míč odkopnout ještě před tím, než přešel přes brankovou čáru. Ještě v té samé minutě však postihla Gunners úplná katastrofa. Gabriel zbytečně fauloval Jesuse, po druhé žluté kartě vyfasoval červenou a poslal svůj tým do oslabení.

Manchester svého soupeře začal nekonečně obléhat a až na pár nepodařených úniků domácích se usadil okolo pokutového území Arsenalu. Už to vypadalo, že domácí by mohli z duelu vytěžit alespoň bod, když přišla 93. minuta. Kevin De Bruyne poslal od pravé autové čáry nadýchaný centr na Bernarda Silvu, jehož ránu ještě domácí zablokovali. Míč se však odrazil na nohu Rodriho, který jej se štěstím dostal za bezmocného Ramsdalea. Slavící hosté poté dostali od domácích fanoušků solidní spršku nejrůznějšími předměty, ale fotbalistům Citizens to zřejmě vůbec nevadilo. Vyválčili totiž jedenáctou ligovou výhru v řadě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Mr.S

1:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

doufam, ze Arsenal bude hrat tak utocne jak to vidime v posledni dobe, to by mohl byt hodne dobry zapas 2:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale 9 vitezstvi v rade proti Arsenalu to musi nekdy skoncit ...

Reagovat
MCFC_8

Ale len v PL v FA Cupe tam je prehra, podme to zaokruhlit na 10

Reagovat
Pharrell

Abyste se dnes nedivili tomu že nevyhrajete

Reagovat
t0mmy33MCFC

no skoro, ale sakra to byl napinavej zapas! rozhodnuti za me v poradku... tahani za dres je proste faul ...

Reagovat
MCFC_8

Nie je o com, jasna penalta, Arsenalu mi bolo az luto, lebo nebol idealny ten zapas z nasej strany...zabili ich individualne chyny a pre nas su to zlate body

Reagovat
Pharrell

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

M.C. hcs-1,5.

Reagovat
Pharrell

Arsenal +1,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele