16. kolo
11.12.2021 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Gabriel Magalhães (© AFP)

Arteta takticky přelstil Hassenhüttla a slaví jasnou výhru 3:0

Kanonýři ovládli už první poločas a po trefách Lacazetta a Ødegaarda zaslouženě vedli. Po přestávce ještě skóre přikrášlil Gabriel a přisoudil Gunners výhru 3:0. Tým z Emirates stadium se tedy vrací na 5. místo v tabulce, Saints jsou na 16. pozici.

Arsenal vlétl do utkání s velkou chutí a elánem, což jsou přesně atributy, které mu chyběly v posledních dvou utkáních s United a Evertonem. Ani hosté ale nezačali vůbec špatně a v 6. minutě si připsali první zakončení na branku. Ramsdale však mohl být v klidu. O chvíli později už se slušně zapotil při pokusu Armstronga. Domácí často ztráceli míče a presující hosté jim dělali nemalé problémy. V 16. minutě zastavil Saka unikajícího Walkera-Pieterse jen za cenu žluté karty a nebezpečí standardky, k té si tradičně stoupl Ward-Prowse, ale svůj kroucený pokus na zadní tyč poslal zhruba o půl metru nad.

Arsenal od začátku velmi riskantně rozehrával po zemi od gólmana, ovšem ve 21. minutě se tento hazard domácím bohatě vyplatil. Gunners rychlými přehrávkami překonali presink hostů, na pravé straně se dostal k míči Saka a přesnou přihrávku pod sebe vybídl ke skórování Alexandra Lacazetta, který míč neomylně napálil do šibenice - 1:0.

Gunners využili psychické výhody a ve 26. minutě zasadili svému soupeři druhý úder. Tierney po nepovedeném centru pohotově "nacentroval" do vápna hlavou a stejnou částí těla se prosadil dostatečně důrazný Martin Ødegaard - 2:0.

Krátce na to se navíc po chybě hostů řítili domácí v situaci 3 vs 1 na Caballera, Lacazette ale akci nevyřešil dobře. Hosté byli jako opaření a dlouhou dobu se srovnávali s nepříjemným vývojem utkání, ve kterém ale byli ze začátku jasně lepší. Museli si však dávat pozor na zadní vrátka, protože Gunners byli neustále připraveni rychle zaútočit, jako při nebezpečném zakončení Saky ve 40. minutě.

Druhý poločas probíhal v poklidné režii domácích, kteří hledali skulinky v hostující obraně a zároveň drželi míč na svých kopačkách. Zhruba po čtvrt hodině hry dokonce dopravili míč do sítě, ale Gabrielův zásah nebyl uznán kvůli jasnému ofsajdu. Brazilský stoper ale nemusel litovat, protože v 62. minutě se už radoval z regulérního gólu. Vytáhlý stoper si výborně naběhl na rohový kop Martinelliho a důraznou hlavičkou překonal špatně vyběhnutého Caballera - 3:0.

Hosté nečinili větší odpor a Arsenal si brzy vypracoval další šance. Martinelli pálil do tyče a nebezpečnou hlavičku chytil Caballero. Nad Saints visela hrozba debaklu. V 67. minutě trefil tyč také Saka. Až v 73. minutě se do zakončení po dlouhé odmlce dostal také Southampton, ale Redmondovu bombu Ramsdale vyrazil.

V 83. minutě se na hřiště po delší době podíval Nicolas Pepé, který vystřídal aplaudovaného Lacazetta.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com,

Komentáře (8)

Přidat komentář
Gunner14

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

velky optimista

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo tam da te goly brankar?

Reagovat
Petr Keš

Caballero? tomu dá gól i Auba

Reagovat
smazaný uživatel

nas kapitan bez formy asi nebude hrat...

Reagovat
Petr Keš

Nevím jestli je to ztráta nebo ne..

Reagovat
smazaný uživatel

...no podla mna nie.. aspon dostanu sancu dalsi dufam v martineliho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele