17. kolo
15.12.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsena je po výhře nad West Hamem v Top čtyřce. Coufala kontroverzně vyloučili.

Arsenal měl v prvním poločase hned několik skvělých příležitostí, ale Lacazetta i Tierneyho vychytal skvělý Fabianski. Skóre utkání tak otevřel až v druhé půli domácí Martinelli. Následně byl za penaltový faul po druhé žluté vyloučen Coufal, ale Lacazetta vychytal Fabianski. Krátce před koncem však uzavřel na konečných 2:0 Smith-Rowe.

Zápas se prvních dvacet minut podobal spíše šachové partii, kdy ani jeden z týmů nechtěl pomoci tomu druhému vlastní chybou a zajímavých momentů bylo poskrovnu. Až kolem 25. minuty se začala miska vah převažovat na stranu domácích Gunners, kteří se začali čím dál častěji objevovat v nebezpečných prostorech a především po křídlech se snažili udeřit. Obrana West Hamu však zatím odolávala, i když párkrát už měla na mále. Jako při rychlé kombinaci Arsenalu z levé strany, kdy se nejprve do šance řítil Martinelli, ale Coufal skvělým skluzem míč posunul od brazilského křídelníka. K míči se však dostal Lacazette a Dawson s vypětím všech sil a na hraně faulu francouzského útočníka zastavil. Ve 33. minutě se po standardce dostal do velmi dobré pozice hostující Pablo Fornals a jeho obstřelu opravdu moc nechybělo!

Ve 40. minutě naopak vytvořili pořádný chaos ve vápně West Hamu domácí Kanonýři. Nejprve se po pěkné kombinaci Saky s Ødegaardem opřel na hranici malého vápna do míče Xhaka, ale jeho střela byla zblokovaná. Míč se ale po slabém odkopu dostal k Tierneymu, který napřáhl k úžasné ráně, jíž s maximálním vypětím vyrazil Fabianski na břevno! Arsenal se pak nastěhoval před vápno Hammers a chtěl ještě před koncem poločasu otevřít skóre. Ovšem famózní Fabianski svůj tým držel a ve 44. minutě bravurně lapil umístěnou ránu Lacazetta. Dorážející Martinelli pod tlakem selhal a prázdnou bránu vůbec netrefil.

Brazilský talent si ale spravil chuť hned po přestávce! Po uspávací kombinaci Lacazette výborně načasoval moment na průnikovou přihrávku právě na Martinelliho, který svůj samostatný únik zakončil obalovačkou na zadní tyč a ve 48. minutě tak poslal domácí do zaslouženého vedení.

V 53. minutě se ale musel předvést Aaron Ramsdale, na kterého po chybě domácích poslal parádní ránu Nick Bowen. Anglický brankář ukázal parádní robinsonádu a jeho pokus zlikvidoval. Gólman Arsenalu krátce na to výborně uhasil nebezpečí po dalším kiksu Gunners a včas vyběhl před dotírajícím Antoniem.

Pak ale přišla pro West Ham kritická chvíle, protože unikajícího Lacazetta zastavil Coufal a podle sudího nedovoleně. Následovala tedy penalta a pro Coufala navíc i druhá žlutá karta a následné vyloučení. Nutno říct, že tato penalta byla hodně diskutabilní, protože český bek nejprve trefil míč. Každopádně ani VAR rozhodnutí sudího Taylora nezměnil. Fabianski však ukázal svou extratřídu a přestože Lacazette svou střelu dobře umístil k tyči, polský gólman bravurním skokem pokutový kop zlikvidoval a udržel tak naděje Hammers!

Arsenal v jedenácti hosty zatlačil, ale srdnatě bránící Kladiváři blokovali jednu střelu za druhou a přiváděli Artetu div ne k šílenství. V 87. minutě ale španělského kouče, stejně jako většinu fanoušků na Emirates Stadium, potěšil střídající Emile Smith-Rowe, který po důrazu Tomiyasa šel se Sakou do brejku. Saka poté perfektně načasoval průnikovku na Rowea a ten skrytou ranou na přední tyč přidal pojišťující druhý zásah.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Fikus19

1x1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na hosta jde po setinkách nahoru .

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker si zase hrál na hosta bylo i 3,67, poté couvnul .

Reagovat
Petr Keš

Čas ukázat že zvládneme porazit i někoho lepšího??

Reagovat
OnlyWHU

Nešťastnej zápas s nesprávným vyloučením Cufa. I tak jsme jsme se drželi statečně. Upřímně, při tolika absencích klíčových hráčů asi na nejvyšší příčky aspirovat nemůžeme. Tohle se opakuje skoro každej rok a měl by to být pro majitele důvod k velkýmu zamyšlení. Hráčům asi není příliš co vyčítat, přestože nejsme v posledních zápasech (až na Chelsea) příli úspěšní. Opět smekám před nedoceněným Fabim. Zaráží mě ale forma Antonia a občas i Fornalse. Benrahmy a Suka. Teď máme měsíc velmi hratelný soupeře, tak se snad dáme dohromady. Následující přestupní období musíme maximálně využít. Smysl mají jen hráči do základu. COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nesprávné vyloučení Coufala? První žlutá za ruku v obličeji asi nejde vůbec rozporovat, druhá žlutá byla po tom co "lízl" míč a pak prakticky dvěma nohama sejmul Lacazetta ve vápně, který měl míč víceméně pod kontrolou. Za to může být rád, že měl pouze druhou žlutou a ne rovnou červenou - při porovnání s jinými penaltovými zákroky. Spíš vidím chybu v tom, že Souček nedostal žlutou za simulování, když se tam tak krásně proletěl bez jediného dotyku.

Reagovat
OnlyWHU

Vloni za totéž karta nebyla. Rozhodoval dotyk míče.

Reagovat
Nizzie

Vloni. Uvědomuješ si, že se od loňska pravidla změnila a to dost výrazně?

Reagovat
OnlyWHU

Coufal neměl být vyloučen

Manažer West Hamu United David Moyes prozradil médiím, že od komise rozhodčích Premier League dostal klub zprávu, že vyloučení českého obránce Hammers Vladimíra Coufala v zápase s Arsenalem, bylo špatným rozhodnutím. Podle Moyesova vyjádření potvrdil rozhodcovský sbor také to, že West Ham měl kopat penaltu v zápase proti Burnley. "Je těžké smířit se s tím, že tady máme dva páry očí a stejně nejsme schopní rozhodnout správně. Byl jsem hráčem a teď jsem manažerem a myslím si, že když sedím před televizí a dostanu čtyři nebo pět různých úhlů pohledu, tak jsem schopný vytvořit si dobrý názor," uvedl Moyes. (dailymail.co.uk)

Reagovat
Nizzie

To ale neřeším, řeším, že argumentace "Vloni za totéž karta nebyla. Rozhodoval dotyk míče." je naprosto nesmyslná a irelevantní.

Co se týče Coufalovi červené, tak souhlasím, i dle mě byla udělena nesprávně, ale to zase otevírá téma kvality rozhodčích v Anglii, která je více než mizerná a řeší se kolo co kolo, vždy je někdo "poškozený", teď vy, jindy my, jindy zase oni, to si nevybereš.

Reagovat
pantondavo

Tohle plati uz delsi dobu, dotyk mice neni rozhodujici.

Reagovat
duloig

No cítiť neprítomnosť Zoumu a Ogbonnu v obrane. Nemá to tam kto dirigovať. A presne ako píšeš, treba nakúpiť hráčov "pracantov". Ide teraz čas na bodovú žatvu tak nech je bohatá. COYI ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

A Cresswella, který skvěle dokázal podpořit ofenzívu. Trápí mě nejvíc to, že se těžko dostáváme do gólových situací. K tomu nebývalý množství nepřesností v kombinacích. Tohle všechno má jednu příčinu. Se 14 použitelnými hráči se na takový úrovni ve čtyřech soutěžích dvakrát týdně hrát nedá.

Reagovat
PH8

Reagovat
PH8

Říkám to už od minulé sezony - Dawson prostě nemůže hrát základ. Má dobré momenty ale jinak to je strašný. Špatně pozičně, neobratnost a rychlost tak 3 km/h.

Reagovat
pantondavo

Jezis jaky kontroverzni, Coufal se o balon jen lehce otrel a pak ho vzal pres holene, tam neni o cem.

Sledujte na instagramu svet.rozhodcich, tam to borec krasne rozebira a pravidlove oduvodnuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele