5. kolo
18.09.2021 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Villans si doma hravě poradili s Evertonem

Cenné tři body si v pátém kole Premier League připsali fotbalisté Aston Villy. Ti na svém stadionu porazili 3:0 Everton. O vítězství domácích rozhodli Cash a Bailey, vlastní branku si dal Digne.

V sedmé minutě po centru na malé vápno hlavičkoval Mings a Begović měl co dělat, aby na brankové čáře míč vyrazil. Poté ještě následovalo několik vzdušných soubojů a skončilo to dalším rohem.

Po půl hodině ne úplně pohledného fotbalu se začalo blýskat na lepší časy. Po zisku míče a přihrávce za vápno se ke střele dostal McGinn, jeho technický pokus šel mimo.

Za chvíli přišla po dlouhém pasu k vápnu Evertonu jedna zblokovaná střela, ta druhá v podání Cashe už prošla, ale skončila těsně vedle.

V 65. minutě se do šance dostali Toffees. Zprava potáhl Townsend, rozhodl se nezakončit ale přihrát na levou stranu, kde byl volný Gray, jenže jeho technická rána prolétla těsně vedle.

Branka však poté padla na druhé straně. Aston Villa předvedla útok pravým křídlem, rychle se dostala k šestnáctce, kde Luiz přiklepl na Matthewa Cashe a ten tvrdou ranou překonal Begoviće.

Dlouho se hrálo bez gólu, poté však padly dva po sobě a z obou se radovali Villans. Rohový kop chtěl odvrátit Lucas Digne, jenže jeho líznutí hlavou překonalo vlastního gólmana. Begović máchl do prázdna a míč skončil v bráně.

V 75. minutě bylo téměř rozhodnuto. Po autovém vhazování na vlastní polovině přišla dlouhá přihrávka na rozběhnutého Leona Baileyho, ten zasprintoval po levé straně a ve vápně vyslal nechytatelnou dělovku, která napnula síť za Begovićem.

Hosté už se v závěru k žádnému tlaku nezmohli, a tak zůstaly všechny tři body ve Villa Parku.

Aston Villa se díky výhře posunula se sedmi body na desátou příčku, Everton je s deseti body šestý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:2

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele