33. kolo
10.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool otočil výsledek na půdě Aston Villy

Důležité vítězství si připsal Liverpool v dohrávce 33. kola Premier League na půdě Aston Villy. Ta vedla po brance Douglas Luize, skóre však otočili Joël Matip a Sadio Mané, takže Reds vyhráli 2:1.

Už ve čtvrté minutě se překvapivě ujali vedení Villans. Lucas Digne odcentroval po kombinaci z levé strany do pokutového území na Douglas Luize, jehož hlavičku Alisson Becker vyrazil před sebe. Domácí záložník si však balon našel i podruhé a z bezprostřední blízkosti jej levačkou napálil do sítě.

Trvalo to však jen dvě minuty a bylo vyrovnáno. Po přímém kopu Reds vznikly v šestnáctce domácích zmatky, míč se poté odrazil doleva na Virgila van Dijka, proti kterému vyrazil Emiliano Martínez, jehož zákrok sice proti nizozemského obránci stačil, ale balon se odrazil je k jeho stoperskému kolegovi Joëlu Matipovi, který jej bleskurychle doklepl do odkryté brány.

Šance pokračovaly, v devatenácté minutě si na výborný centr Kostase Tsimikase naskočil Mané, jehož hlavičku Martínez vytlačoval pohledem, seč mu síly stačily. Tři minuty nato si zahrával Allison, když mu při pokusu o kličku sebral balon Ollie Watkins, hostující brankář mu jej však ještě stihl vypíchnout. Brazilský gólman si zřejmě vybral slabší chvilku, protože nedlouho poté špatně vyběhl při rohovém kopu, avšak Danny Ings hlavičkoval před téměř prázdnou bránou nad.

Před koncem prvního poločasu předvedl hororovou rozehrávku domácí Marvelous Nakamba, který přihrál na nohu Curtise Jonese. Ten vyslal technický pokus kolem obránce a Martínez musel skočit až k tyčce, aby zasáhl. Chvíli po přestávce pálil z dobrého místa z přímého kopu Trent Alexander-Arnold, jenž těsně minul spojnici břevna a tyčky.

V 65. minutě šel finalisty Ligy mistrů do vedení. Luis Díaz se uvolnil na levé straně a poslal do pokutového území poměrně nízký centr, na který si Mané ani nemusel vyskočit, aby balon zasáhl. Jelikož byl nikým nehlídaný, mohl si vybírat, kam zamíří, a trefil se k pravé tyči.

Jedinou větší šanci na vyrovnání měli domácí tři minuty po druhé brance Liverpoolu. Ollie Watkins vyslal parádní kolmicí do úniku Dannyho Ingse, který si však míč v rozhodující chvíli mírně ukopl a už jej nedokázal přes padajícího Allissona nasměrovat do sítě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdá sa to len mne, alebo sa tie mužstvá ktoré hrajú proti nám idú roztrhať ako keby hrali o život, ale ked hrajú proti city, klidek piaanko ? 5:0, 4:0 v pohodicke nic sa nedeje. toto sledujem už pár kôl. Proti Liverpoolu necha súper na ihrisku dusu, proti city to uplne vypustia.

Reagovat
smazaný uživatel

Som strašne zvedavý či bude Aston Villa aj so city hrať tak tvrdo a zákerne ako proti nám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele