29. kolo
12.03.2022 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Navrátilec na trávníky Eriksen se asistencí podílel na výhře Brentfordu

Brentford v rámci 29. kola anglické Premier League poprvé v historii soutěže porazil Burnley 2:0. Domácí fotbalisté byli většinu zápasu lepším týmem, což nakonec potvrdili v 85. minutě, kdy vstřelil rozhodující gól Ivan Toney. Svůj první "kanadský bod" po návratu z rekonvalescence zaznamenal již plně zotavený Christian Eriksen.

Brentford v minulém kole díky hattricku Toneyho přerušil osmizápasovou sérii bez vítězství, ale i s ohledem na fakt, že odehrál o několik utkání více než jeho konkurenti v boji o záchranu, musel bodovat i nadále. Třeba právě proti dosud 18. Burnley, které však Včely ještě nikdy v historii neporazily. Jako talisman se mohl jevit Eriksen, jenž se v předchozím střetnutí s Norwichem objevil poprvé od letního kolapsu na Euru v základní sestavě. Návratu se nedočkal český útočník Matěj Vydra, který si na tréninku poranil loket.

Vedení se mohli velmi rychle ujmout domácí, po chybě Jamese Tarkowskiho se ve vápně dostal k zakončení Bryan Mbeumo. Jeho střelu v pádu ale právě chybující stoper Burnley stihl zablokovat. V 16. minutě málem slavil první gól za Brentford Eriksen, jeho pokus zpoza vápna si však Nick Pope pohlídal. Hosté se do zápasu dostávali pomaleji, postupně se ale dokázali svému soupeři herně vyrovnat. Avšak nedařilo se jim ohrozit branku Davida Rayi, který byl i přes množství centrů a rohových kopů v podstatě bez práce. Před koncem poločasu byl ještě v permanenci Pope, Mbeumovo slabé zakončení z voleje ale s pomocí jednoho z obránců dostal mimo nebezpečí.

Domácí fotbalisté byli po změně stran dominantní silou na hřišti a v 53. minutě neměli daleko k vedoucí brance. Pope poprvé v zápase zaváhal, když zastavil výběh proti hlavičkujícímu Vitalymu Janeltovi v půli cesty. Ten ho tak s lehkostí překonal, míč ale skončil nad břevnem. V 66. minutě mohl sám na brankáře postupovat Mbeumo, nedokázal však zkrotit skákající míč a Tarkowski mu zabránil ve skórování. Po špatné přihrávce Rica Henryho se na druhé straně dostal ke střele Maxwel Cornet, mířil ale jen doprostřed branky. Střeleckou smůlu prolomili svěřenci Thomase Franka až v závěru utkání. Eriksen poslal prudký centr přesně na hlavu Toneyho, který chladnokrevně zakončil a rozhodl zápas ve prospěch domácích. V nastavení zastavil unikajícího Toneyho Nathan Collins jen za cenu faulu ve vlastním vápně. Obránce Burnley viděl od rozhodčího Paula Tierneyho zaslouženě červenou kartu a sám faulovaný z penalty upravil na konečných 2:0.

Bees poprvé po 25 letech vyzráli na svého soupeře a o krůček se přiblížili vysněné záchraně. V příštím kole se 20. března představí v Leicesteru. Burnley si pravděpodobně musí na další ligový duel počkat až do 2. dubna, kdy přivítá Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím jen zde lehce nesouhlasit s bookmakerem. Akt kurzík 2,23-3,19-3,79.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase měla t bukwice pravdu, podpořeno kurzem 2,15 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele