38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Jack Harrison (© AFP)

Leeds je zachráněn! Porazil totiž domácí Brentford

Premier League napsala další krásnou pohádku. Kromě Manchesteru City, který vyhrál titul, dnes prožívá happyend taky Leeds, který se dokázal zachránit. A způsob, jak ke třem bodům došel, byl jednoduše fantastický. Rozdílovou trefu měl totiž na svědomí Jack Harrison v posledních vteřinách hry!

Leeds potřeboval bodovat a doufal v zaváhání do té doby sedmnáctého Burnley. Splnilo se mu vlastně obojí, i když to hodně dlouhou dobu tak nevypadalo. Po Eriksonově centru se pověsil do vzduchu Wissa a poslal míč hlavou nad bránu. Leeds málem poslal do vedení mladíček Joe Gelhardt, ale jeho gól nemohl kvůli ofsajdu nakonec platit.

Plno práce měl i mladý brankář Illan Meslier, který musel vyškrábnout krásný lob Jensena nad bránu. V obraně dnes Leeds působil hodně nejistě a další hrubku v jeho řadách mohl potrestat Bryan Mbeumo. Jeho křížná rána nakonec ale minula vzdálenější tyč. Mbeumo se objevil i v první šanci druhé půle, ovšem jeho samostatný náběh zlikvidoval brankář Meslier skvělým reflexem.

Leeds druhou půli začal skvěle, když se v 54. minutě dočkal po faulu na Raphinhu penalty. Tu po faulu Rayi proměnil sám faulovaný a Leeds vedl. A to až do 78. minuty, kdy se jeho fandové dočkali nepříjemné sprchy. Mbeumo táhl rychlý brejk po straně, předal míč Wissovi a ten krásným centrem oslovil Sergiho Canóse.

Jenže ten za svlečení dresu dostal žlutou kartu a jen o dvě minuty později fauloval opět za žlutou! I proto Leeds pocítil šanci. Bylo to ale pořádné drama. Dlouho dobýval bránu gólmana Rayi a zdálo se, že s jeho nadějemi je konec. Jenže v posledních vteřinách hry odvrátili domácí obránci Raphinhův centr jen k Jacku Harrisonovi a jeho bomba potvrdila Leedsu záchranu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ian.rush

Pěkně Leeds!

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele