29. kolo
12.03.2022 13:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool přehrál Brighton

Liverpool zvládl těžký zápas na půdě Brightonu, kde díky brankám Diaze a Salaha vyhráli 2:0. Hosté byli po celý zápas lepším celkem a podali výborný výkon, s čímž může být trenér Klopp maximálně spokojený. Liverpoolu se tak daří vytvářet tlak na vedoucí Manchester City, který se do akce dostane až v pondělí.

První výraznější vzrušení přišlo z kopačky Maupaye, ten totiž napřáhl ze střední vzdálenosti a pořádně vylekal brankáře Alissona, rána však mířila těsně vedle. Pak už ale začal úřadovat favorit. Nejprve zblízka minul branku Mané, po dvaceti minutách už se ale hosté radovali z branku. Matip vyslal dlouhým nákopem rozeběhnutého Diaze, ten byl u míče dříve než brankář Sanchez a usměrnil jej do sítě. Střelec branky byl ještě nevybíravě knokautován vyběhnuvším brankářem, ten ale k údivu všech nedostal ani žlutou kartu. Zvýšit náskok mohl Robertson, ten ale ve výhodné pozici mířil vysoko nad.

Krátce po změně stran se ve vyložené šanci ocitl Trossard, domácí záložník však situaci hrubě nezvládl a z hranice vápna vypálil pánubohu do oken, vyrovnání se tak nekonalo. Na druhé straně se po přihrávce Maného zase ukvapil Salah, který měl spoustu času, jeho ukvapené zakončení si však cestu mezi tři tyče nenašelo.

Po hodině hry ovšem přišlo definitivní rozuzlení - ránu Keity totiž v pokutovém území zablokoval Bissouma rukou a byla nařízena penalta, ke které se postavil Salah a bez větších potíží ji proměnil. Liverpool si ve zbývajícím čase už jen zkušeně kontroloval své vedení a zápas tak dospěl k vítězství favorita 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

0:2 YNWA!

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele