36. kolo
07.05.2022 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

United si z Brighton odvezli debakl

Ostudu si udělal Manchester United v duelu 36. kola Premier League v Brightonu. Domácí slavný celek porazili 4:0, postupně se trefili Moisés Caicedo, Marc Cucurella, Pascal Gross a Leandro Trossard. Red Devils tak definitivně přišli o šanci zahrát si příští ročník Ligy mistrů.

Domácí se dostali do vedení už v patnácté minutě. Hostující obrana nejprve odvrátila centrovaný míč jen k Marchovi. Ten ho předal Pascalu Grossovi, který z hranice šestnáctky nepropálil obrannou zeď United. Odražený míč se však dostal k Caicedovi, ten na nic nečekal a z dvaceti metrů ho po zemi poslal mezi nohama bránícího Lindelöfa k pravé tyči de Geovy brány. Španělský gólman se natahoval marně.

Před přestávkou hrůzostrašně chyboval Raphael Varane. Nákop domácího brankáře Sáncheze mířil přímo na něj, jenže pod tlakem Welbecka s Marchem míč odevzdal prvnímu jmenovanému. Ten využil situace, kdy byl de Gea venku z brány a pokusil se jej přelobovat. Bohužel pro domácí však balon zamířil nad břevno.

Ve 49. minutě domácí spustili gólovou smršť. Autové vhazování na pravé straně mířilo na Alexise Mac Allistera, který poté balon nakopl před bránu. Jeho pas proletěl až k zadní tyči, kde se jej ujal Leandro Trossard, který zpětnou přihrávkou našel Marca Cucurellu. Ten vyslal k tyči takovou dělovku, že spolu s míčem skončil v síti i samotný de Gea, který se jen nechápavě podíval.

Uběhlo osm minut a Seagulls přidali třetí přesnou trefu. Gólman Sánchez poslal na levou stranu nádherný nákop, kde si balon báječně zpracoval Cucurella. Ten předal do běhu Leandru Trossardovi, který míč adresoval do vápna na Pascala Grosse. Ten si jej obhodil kolem Varaneho na levou nohu a poté jej podél de Gey poslal do sítě.

Tragédie rudých ďáblů však nekončila. Po hodině hry totiž Brighton přidal další gól. Pascal Gross kolmicí perfektně našel Dannyho Welbecka, proti kterému musel vystartoval David de Gea. Domácí útočník se jej pokusil přehodit, balon však ještě na brankové čáře dokázal vykopnout Diogo Dalot, jenže trefil jen za ním běžícího Leandra Trossarda, od kterého už se míč do brány dostal. VAR poté zkoumal případnou ruku autora gólu, která se nakonec nepotvrdila.

Alespoň snížení se hosté dočkali v 72. minutě, jejich radost však přerušil VAR. Hlavičky Maguireho po rohovém kopu Fernandese vyrazil výborně Sánchez, balon se však poté dostal zpět ke kapitánovi United, který jej vracel před bránu, kde jej do sítě doklepl Edinson Cavani. Videorozhodčí však odhalil jeho ofsajdové postavení, a tak Manchester odjel z Brightonu s ostudou.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Kuba94

To dáme, pojďme! Dneska taky 3:0 v suchém triku. Ronaldo dva fíky.

Reagovat
alegre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

Skoro

Reagovat
REPLIKATOR

Těsně, málem to vyšlo.

Reagovat
Vsadim gule

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ian.rush

Reagovat
forrest

Takový to, že když jsi fanda LFC, jsi ve hře o 4 trofeje, ale zároveň máš tak velký komplex z Man. Utd, že po jejich prohraném zápase musíš jít stejně do diskuze a poslat jsme nějakýho toho smajla...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele