16. kolo
16.03.2022 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Tottenhamu (© AFP)

Tříleté čekání skončilo, Spurs vyhráli v Brightonu

Brighton prohrál dohrávaný duel šestnáctého kola Premier League s Tottenhamem Hotspur 0:2. Za ten se v prvním poločase prosadil Cristian Romero, ve druhé půli výhru stvrdil Harry Kane.

V páté minutě se povedlo něco neuvěřitelného hostujícímu útočníkovi. Harry Kane využil šílené chyby domácího brankáře Sáncheze, který váhal s rozehrávkou a nechal se obrat o míč. Kane se sice dostal mimo ideální úhel, ale stále před ním byla úplně prázdná brána, kterou nepochopitelně minul.

Spurs se stihli ujmout vedení ještě před přestávkou. Ve 37. minutě se Reguilónova nepřesná přihrávka odrazila k Sonovi a ten na hranici pokutového území našel Dejana Kulusevskiho, který neváhal a pálil. Jeho střela by asi nebyla příliš nebezpečná, jenže trefila Cristiana Romera, jenž ji šťastně nasměroval přesně k tyči domácí svatyně.

Kohouti mohli přidat ještě druhý gól, tři minuty po první brance totiž obrovsky chyboval obránce Seagulls Duffy a sám na Sáncheze si to namířil Kulusevski. Domácí gólman však dokázal Švéda v jeho cestě za gólem zastavit.

Kulusevski nakonec u druhého gólu svého celku byl. V 57. minutě totiž vybojoval balon a rozjel rychlý brejk. Bentancur poté kolmicí vysunul Harryho Kanea, který využil toho, že Sánchez v první chvíli zaspal, a pohodlně jej obstřelil. Anglický reprezentant poté ještě vysunul do šance Reguilóna, jenž však na Sáncheze navyzrál.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele