36. kolo
07.05.2022 16:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Emiliano Buendia (© AFP)

Burnley podlehlo Aston ville

Burnley neudrželo svou neporazitelnost pod novým koučem a v domácím klání s Aston Villou padlo po výsledku 3:1. Domácí fotbalisté nezachytili vstup do utkání a už po půlhodině hry prohrávali o dvě branky, což ve zbytku utkání již dohnat nedokázali.

Aston Villa do utkání vstoupila o poznání lépe a už po třech minutách se v nadějné pozici zjevil Ings, jeho padáček na zadní tyč ovšem adresáta nenašel. Anglického útočníka to ale dlouho mrzet nemuselo, po sedmi minutách si totiž naběhl na krásnou kolmici od Buendii a chytrým zakončením k tyči otevřel skóre zápasu. Pak se osmělili i domácí, ale hlavička Weghorsta skončila mimo a zakončení Barnese zase bylo příliš slabé, a tak míč v poklidu přikryl brankář Martinez.

Po půlhodince hry byla situace pro domácí ještě o poznání těžší. Na přízemní centr Digneho si totiž naběhl aktivní Buendía a tečovanou střelou protlačil míč do sítě. Do konce poločasu ještě vyrobil obrovskou chybu stoper Konsa, Burnley ji však potrestat nedokázalo, když v nadějné pozici McNeil jen nastřelil brankáře MArtineze.

Na začátku druhého dějství to byl znovu aktivní levý obránce Lucas Digne, který krásným centrem našel na malém vápně zcela osamoceného Watkinse, který zblízka dopravil do sítě třetí přesný zásah. Od té chvíle se utkání v podstatě jen dohrávalo, protože bylo jasné, že Burnley tentokráte žádné důležité body na své konto nepřidá. V nastavení ještě tedy hostující obraně utekl aktivní Cornet, obešel i brankáře Martineze a nekompromisně zavěsil pod břevno, jeho gól však na prohře Burnley už nic nezměnil.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele