19. kolo
06.04.2022 20:30 CET
3 : 2
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Jay Rodriguez (© AFP)

Burnley otočilo zápas proti Evertonu a ukončilo čekání na výhru

Po pětizápasovém půstu se Burnley dočkalo tříbodového zisku. "Clarets" v důležitém klání otočili původně nepříznivě se vyvíjející souboj s Evertonem a navýšili své šance na záchranu v nejvyšší soutěži. Mužstvo manažera Seana Dyche sice zůstává v sestupovém pásmu, avšak už pouhý bod ztrácí právě na poražené "Karamelky".

Burnley vyšel na jedničku již vstup do zápasu. Technická střela Westwooda z osmé minuty, která se těsně nevměstnala mezi tři tyče, byla jen předzvěstí následující gólové radosti. Za další čtyři minuty totiž poslal balón před bránu od rohového praporku Cornet, načež rohový kop zužitkoval na zadní tyči zakončující Cillins.

Radost Clarets ale vydržela sotva pět minut. Na druhé straně hřiště zastavil Gordona nedovoleně Westwood, a jelikož se tak stalo v pokutovém území, dostal Everton k dispozici penaltu. Tu bezpečně proměnil Richarlison, jenž mohl po 20 minutách dokonat obrat, avšak jeho pokus i s přispěním gólmana domácích Popea přeletěl břevno.

Přesto se hosté ještě před přestávkou dostali zásluhou Richarlisona do vedení. Opět se tak stalo po pokutovém kopu, který však tentokrát sudí Dean odmítl odpísknout. Když však na popud kolegů od videa zhlédnul záznam, shledal, že Mykolenko byl při svém postupu na bránu nedovoleně zastaven Lennonem. Míč si poté na značku vzdálenou 11 metrů od brankové čáry postavil Richarlison, který víceméně zopakoval svůj předchozí úspěšný pokus. Pope měl znovu špatný odhad a v táboře hostů tak vypukla radost.

Everton byl na koni i po změně stran a v 52. minutě mohl Richarlison dokonat hattrick, jenže po uvolnění na levé straně netrefil prudkou ránou svatyni Burnley. Pět minut nato se naopak vrátili do hry domácí. Taylor utekl podél autové čáry a před bránou vyhledal volného Rodrigueze, který snadným zakončením do odkryté poloviny brány vyrovnal.

Dramatický zápas nabíral na obrátkách. Po hodině hry se o slovo znovu přihlásil aktivní Richarlison, jenž vystřihl parádní nůžky, neméně povedeným zákrokem se ale předvedl Pope. Clarets měli slušnou šanci v 79. minutě. Po autu Taylora přiťukl Weghorst míč Cornetovi, jehož z úhlu vychytal brankář Karamelek Pickford.

Rozuzlení duelu nakonec přinesla 85. minuta. Pickford nejprve nepovedeným odkopem daroval domácím autové vhazování. Po něm sice obrana hostů odvrátila centr Taylora, avšak jen k Vydrovi. Ten přihrál před bránu Cornetovi, který střelou z první překonal Pickforda a zařídil Burnley důležitou výhru.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele