30. kolo
21.04.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Nathan Collins (© AFP)

Burnley sfouklo Southampton. Nová trenérská akvizice přinesla svěží vítr v podobě tří bodů

Burnley v dohrávce 30. kola Premier League porazilo Southampton 2:0. Pod vítěznou branku se podepsal Connor Roberts, jenž skóroval v nejprestižnější lize vůbec poprvé. Trenérská výměna tak prozatím nese kýžený efekt, nový lodivod The Clarets Mike Jackson si totiž po remíze na hřišti West Hamu připsal také premiérové tři body. Český útočník Matěj Vydra se na hřiště dostal v 78. minutě.

Na lavičce domácích skončil nejdéle sloužící kouč v anglické nejvyšší soutěži. Vedení týmu totiž došla trpělivost s klubovou ikonou Seanem Dychem, který u celku z hrabství Lancashire působil téměř celou dekádu. Při víkendové remíze s West Hamem již na lavičku usedl dosavadní trenér juniorky Jackson. Southampton rovněž prožíval oživení, jelikož se v minulém utkání po pěti duelech bez výhry vzchopil a porazil doma londýnský Arsenal.

Do zápasu vlétli přesvědčivěji domácí fotbalisté. Poprvé sice zahrozili Saints, nicméně hlavička Oriola Romeua jen prolétla kolem branky. Zanedlouho obdržel míč na druhém konci hřiště Roberts, který vstřelil úvodní gól utkání, když zpoza vápna mířil přesně na zadní tyč. Povzbuzení hráči Burnley svůj tlak nadále stupňovali a přidělávali vrásky na čele brankáři Fraseru Forsterovi. Ten musel předvést dva pohotové zásahy z bezprostřední blízkosti proti Woutu Weghorstovi a Jayi Rodriguezovi. V samém závěru však Forster kapituloval podruhé. Po rohovém kopu se nejrychleji zorientoval Nathan Collins, jenž svou hlavičku umístil přesně do pravého dolního koutu brány.

Modrofialoví mohli svůj gólový účet po pauze navýšit. Centrovaný balon od rohového praporku nalezl Jamese Tarkowskiho, který však mířil těsně nad břevno. Jacksonovi svěřenci sice přidali ještě další zářez, ale celé situaci předcházel ofsajd, což rozhodčí po konzultaci u videu neopomenul. Spící Southampton se následně alespoň na chvíli probudil z agonie. Ofenzivní akci hostů zakončoval z nebezpečné pozice Ché Adams, jemuž vystavil stopku včasným zásahem Nick Pope.

Burnley tak zatím výměna trenéra prospívá a po remíze si připsalo rovněž první výhru. V neděli 24. dubna čeká na Jacksonovy svěřence domácí duel s Wolves. Southampton ve stejný den zavítá na hřiště Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele