34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Matěj Vydra (© AFP)

Vydra druhým zásahem sezony vytáhl Burnley ze sestupového pásma

Burnley ve 34. kole anglické Premier League zvítězilo na vlastní půdě proti Wolves 1:0 a po třetím utkání bez prohry v řadě se dostalo mimo příčky znamenající sestup. Výraznou postavou zápasu se stal Matěj Vydra. Ten poprvé po vleklém zranění nastoupil v základní sestavě a v 62. minutě vstřelil vítěznou branku, když sám před brankářem využil nabídky Wouta Weghorsta z pravé strany hřiště.

Týmy do utkání vstupovaly s diametrálně odlišnými starostmi. Zatímco Wolves ještě odvážně toužili po zakončení ročníku na příčkách zajišťujících evropské poháry, vše co zajímalo Burnley, byla záchrana. V boji o ni potkalo překvapivého soupeře, nejblíže totiž v tabulce mělo k Evertonu. V minulém kole The Clarets zaslouženě skolili Southampton, dvěma asistencemi se na výhře 2:0 podílel Josh Brownhill.

V úvodu utkání měli převahu hosté a první šanci si vypracovali v deváté minutě. Střela Raúla Jiméneze ovšem gólmanovi domácích nenadělala mnoho starostí. Hra se poté vyrovnala a své příležitosti se dočkalo také Burnley. Vydra se v 18. minutě odhodlal k zakončení ze střední vzdálenosti, hostující brankář byl ovšem ve střehu a balon lapil do svých rukavic. Mnohem vážnější pokus si na opačné straně hřiště připsal Jonny, ale Nick Pope si s jeho technickou střelou poradil a míč vyrazil na roh. Skóre se tak během první půle nezměnilo.

Po poločasové přestávce se diváci dočkali zajímavé podívané způsobené vysokým tempem hry. Už v 51. minutě vyslal Nélson Semedo tvrdou ránu na bližší tyč, ale Pope úspěšně zasáhl. Právě u domácího brankáře začala zhruba o 10 minut později akce, na jejímž konci se na hranici malého vápna protivníka ocitl Vydra a střelou z první neomylně překonal gólmana Josého Sá. Hubený náskok The Clarets udrželi až do konce zápasu, a nakonec se tak radovali ze tří bodů.

Burnley zvítězilo už podruhé v řadě, čímž připravilo pro fanoušky anglického fotbalu další strhující příběh, tentokrát ten o záchraně. V příštím kole se 30. dubna představí na hřišti Watfordu. Vlci tentýž den přivítají Brighton.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele