25. kolo
20.04.2022 20:45 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

Arsenal vyloupil Stamford Bridge

Londýnské derby poněkud překvapivě ovládl Arsenal, který využil mnoha zaváhání v obraně Chelsea a po výsledku 4:2 opět posílil své šance na umístění v první čtyřce. Naopak Chelsea si jemně zkomplikovala závěr sezóny, ačkoliv s největší pravděpodobností by si třetí místo přece jen měla ustrážit.

V první půli se hrál poněkud bezstarostný fotbal nahoru dolů, kdy šance střídala šanci. První příležitost měl na kopačce Alonso, jeho zblokovaná rána ale minula tyč branky Ramsdalea. Po deseti minutách hry vyrobil neskutečnou hrubku Christensen, který při malé domů špatně trefil míč a hostujícího Nketiaha vyslal do samostatného úniku, který útočník Arsenalu zakončil brankou. O vyrovnání se o pár chvil později postaral Timo Werner, který zpoza vápna napřáhl a tečovaný míč doplachtil až za záda zkoprnělého Ramsdalea.

Chelsea se ale nepoučila z vlastních chyb a inkasovala i podruhé, když pohlednou kombinaci zakončila přihrávka Odegaarda na Smitha-Rowea, který z hranice vápna poslal míč neomylně k tyči. Vedení však Gunnners neudrželi ani do poločasu, když po půlhodině hry přišel u vlastního vápna o míč White, Mount našel centrem Azpilicuetu, který špičkou kopačky dopravil míč do sítě. Vedení na stranu hostí mohl strhnout Nketiah, který ale uvnitř vápna ranou minul, stejně tak se po krásném sólu neprosadil ani Smith-Rowe, a tak se šlo do kabin za stavu 2:2.

Po poločase nahradil chybujícího Christensena ve středu obrany Thiago Silva, jenže to byl tentokrát Malang Sarr, který velkou měrou přispěl ke třetí brance Arsenalu. Azpilicueta špatně rozehrál, celou situaci sice ještě Thiago Silva dokázal zachránit, jenže vypíchnutý míč vrátil na kopačky Nketiaha právě Sarr a útočník Arsenalu bodlem strhl vedení opět na stranu Arsenalu.

Chelsea pak vrhla své síly do útoku, jenže hrála pomalý, stereotypní fotbal a do konce zápasu si nevypracovala už žádnou větší příležitost. Naopak v nastaveném čase odpískal sudí Moss vzájemné držení Azpilicuety a Saky jako faul domácího kapitána a kopala se penalta, ke které se postavil právě Saka a s přehledem upravil konečné skóre na 4:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

otrasné, ešte že máme náskok a 3. miesto a LM s prehľadom, inak totálna bieda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele