1. kolo
14.08.2021 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea si bez problému poradila s Crystalem Palace

Vítězně vstoupili do sezony i evropští šampioni z Londýna. Chelsea po suverénním výkonu porazila v derby Crystal Palace 3:0. Základy vítězství byly položeny již v prvním poločase brankami Alonsa a Pulisice. Po změně stran pak zvýšil debutant Chalobah.

Oproti evropskému Superpoháru udělal manažer Tuchel několik změn v sestavě, ale na hře Chelsea se to neprojevilo. Blues byli v prvním poločase dominantní, prakticky nepouštěli Crystal do hry, ale do vedení jim pomohla až standardka v podání Marcose Alonsa. Španělský fotbalista se parádně trefil z přímáku a dokonce zaznamenal jubilejní 50. gól Chelsea z přímého kopu v Premier League. To vše ve 27. minutě.

Vedoucí branka domácí uklidnila a nabudila zároveň. Pět minut před přestávkou se příznivci na Stamford Bridge dočkali druhého gólu, když Azpilicuetův střílený centr Guaita trochu nešťastně vyrazil před sebe a tam Christian Pulisic pohotovou dorážkou dokonal dílo.

Ještě do poločasu mohl definitivně rozhodnout Werner, ale po centru Alonsa těsně minul. Thomas Tuchel mohl být s výkonem svých svěřenců naprosto spokojen, totéž se samozřejmě nedalo říci o Patricku Vieirovi. Eagles směrem dopředu moc nevymysleli.

Žádné změny se o přestávce neudály a ani herní průběh nebyl jiný. Hned z kraje měla Chelsea velkou příležitost navýšit o tři góly, ale po centru Jorginha se opřel do balonu Alonso a brankář Guaita byl ve střehu.

Až v 54. minutě se ke slovu přihlásilo i Crystal Palace, ale výpad Zahy nejprve zablokoval Rüdiger a po něm i Christensen. O dvě minuty později už hostující manažer Vieira sáhl ke střídání a do hry poslal Bentekeho s Andersenem, jenomže Chelsea zareagovala po svém. Debutant Trevoh Chalobah dostal až příliš prostoru a jeho přízemní tvrdá rána zapadla o tyč do branky -3:0. Po třetí brance gólových šancí ubylo. Hlavičku Jordana Ayewa sebral bez problému Mendy a na druhé straně Werner neprocedil balón přes bránícího Andersena. Blues bezpečně kráčeli pro tři body a také je získali.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tuxedo

3:1

Reagovat
Moje maličkost

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře já

Reagovat
Class 92

Tip: Za 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele