17. kolo
16.12.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jordan Pickford (© AFP)

Chelsea ztratila po remíze s Evertonem kontakt s čelem

Už třetí ztrátu z posledních pěti ligových zápasů si připsali fotbalisté Chelsea, kteří tak už nemají první místo na dostřel. Ve druhé půli sice její převahy využil Mount, bleskově však na konečných 1:1 srovnal Branthwaite.

Blues byli od začátku lepším celkem a už během úvodní čtvrthodiny si připravili několik šancí. James z pravé strany tváří v tvář gólmanovi zamířil vedle, Mount z podobné pozice nedokázal trefit balón na vzdálenější tyč. Pulisic se svou patičkou už byl přesnější, nicméně tento pokus skryl Pickford v rukavicích. Anglický gólman si poradil i s následným povedeným Jamesovým přímákem.

Poté tlak Chelsea trochu otupěl, respektive už se nedostávala do tolika velkých šancí. Zadařilo se jí až v závěru poločasu, kdy po pěkné průnikovce a ještě lepší kličce stanul přímo před Pickfordem Mount. Ani ten jej však nedokázal překonat. Po návratu ze šaten v souboji těchto dvou i do třetice uspěl brankář.

Až v sedmdesáté minutě se konečně Mason Mount radoval. James mu posunul míč na pravou stranu a Mount prudkou ranou na bližší tyč rozvlnil síť. Radost domácím příznivcům ovšem nevydržela příliš dlouho. Jen o pár desítek sekund později přišel Gordonův centr z přímého kopu, na který podrážkou dosáhnul Jarrad Branthwaite a ten dokázal překonat Mendyho.

Ve zbytku zápasu si Tuchelovi svěřenci připravili už jen jednu větší příležitost, to když si Thiago Silva našel rohový kop, i jeho ovšem zneškodnil perfektní Pickford. Chelsea se tak už pošesté z posledních osmi vzájemných duelů nepodařilo najít recept na Everton a ztratila cenné body.

V tabulce jí nadále patří třetí příčka, první Citizens jsou ovšem nyní už mimo její dostřel. Teoreticky v případě úspěšných všech dohrávek se jí navíc může nebezpečně přiblížit Tottenham. Everton se i přes tento překvapivý zisk propadnul na čtrnáctou pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

2x0

Reagovat
REPLIKATOR

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele