29. kolo
13.03.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Havertz unikl červené kartě, pak v závěru rozhodl o těsném vítězství Chelsea

Ve 29. kole anglické Premier League nakonec vyzrála domácí Chelsea na Newcastle a zvítězila 1:0. Straky tak prohrály po dlouhých devíti ligových utkáních v řadě, avšak klidné vody středu tabulky si již zajistily. Bezbrankový stav rozsekl až v samotném závěru Kai Havertz.

O favoritovi duelu nebylo pochyb, brouka do hlavy ovšem mohl přinést pohled do tabulky formy z posledních 10 utkání. V ní totiž Newcastle Chelsea předčil, díky devítizápasové sérii bez porážky se vzdálil záchranářským bojům a už jen pár úspěchů ho dělilo od definitivního setrvání v nejvyšší soutěži. V cestě za překvapením na Stamford Bridge mohl využít nejisté atmosféry v týmu Blues. Před několika dny totiž byly uvaleny sankce na majitele Romana Abramoviče, což značně ovlivnilo celý klub.

Na kvůli restrikcím ne zcela zaplněném stadionu Stamford Bridge měla po většinu první půle převahu domácí Chelsea. Své štěstí zkusil hned ve druhé minutě ze střední vzdálenosti Andreas Christensen. Jeho střela ovšem mířila příliš vysoko. Duel nabídl množství tvrdých soubojů a v jednom takovém zasáhl Havertz loktem do obličeje obránce Strak Dana Burna. Rozhodčí sice zvažovali červenou kartu, nakonec však udělili jen tu barvy žluté. Mimoto se většina akcí odehrávala v prostoru mezi vápny obou týmů, a diváci se tak první střely mezi tři tyče dočkali až v poslední minutě poločasu. Do odraženého míče se opřel Miguel Almirón, s jehož pokusem si ovšem Edouard Mendy poradil.

Ve druhém dějství dále dominovala Chelsea, jenže držení míče jí nestačilo k překonání svědomité obrany Newcastlu, která domácím povolila první vážnější ohrožení branky až v 76. minutě. Lehkým centrem našel Hakim Ziyech v malém vápně hlavu Havertze, ten však balon nasměroval pouze do náručí slovenského gólmana Martina Dúbravky. V jediné další vyložené šanci Blues se ocitl právě Havertz a z bezprostřední blízkosti tentokrát hostujícímu brankáři nedal šanci. V závěru tím zpečetil osud utkání a zajistil svému týmu těžce vydřenou výhru.

Zápas dvou ve formě hrajících celků tak dopadl lépe pro favorizovanou Chelsea. Ta si na další ligový duel musí kvůli pohárovým povinnostem počkat až do 2. dubna, kdy přivítá Brentford. Newcastle se již ve čtvrtek představí na půdě Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Já se obávám, že tohle je konečná... Ale rád bych se mýlil

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Franck

Krásnej gól, technicky to udělal skvěle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele