38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ross Barkley (© AFP)

Chelsea zakončila sezónu výhrou, v nastavení se prosadil Barkley

Fotbalisté londýnské Chelsea se v nedělním zápase posledního kola střetli se sestupujícím Watfordem. V 11. minutě otevřel skóre zápasu Kai Havertz. Diváci museli na další gól čekat až do úplného závěru, ve kterém nejprve srovnal Gosling, ale vedení domácím vrátil střídající Ross Barkley, a zařídil tak Chelsea zisk posledních tří bodů.

V základní sestavě Blues se v Premier League objevil po více než pěti letech brazilský záložník Kenedy. Trenérovi Thomasovi Tuchelovi se za důvěru odvděčil hned na začátku utkání. Na okraji pokutového území převzal balón a prudkým centrem jej poslal před branku. Na hranici malého vápna se ocitl nehlídaný Kai Havertz a bez problému zakončil do odkryté svatyně - 1:0.

Watford se nechtěl rozloučit s Premier League porážkou a dělal vše pro to, aby získal alespoň bod. Po půlhodině hry propadl centrovaný míč až na nohu Kika Femeníy, který vyslal nebezpečný projektil na Mendyho branku. Senegalský brankář však míč dokázal vyrazit na roh.

Další důležitý zákrok si Mendy na své konto připsal na začátku druhého poločasu. Pokutovým územím soupeře až příliš snadno prošel João Pedro, nicméně ani on překonat Mendyho z dobré příležitosti nedokázal.

Chelsea se začala strachovat o výhru, nicméně Tuchel se rozhodl pro poněkud nečekané střídání, když po hodině hry ze hřiště odešel stoper Antonio Rüdiger, pro kterého to bylo poslední utkání v dresu Chelsea, a vystřídal jej střední záložník Ross Barkley. Právě on o nedlouho později mohl zvýšit na 2:0, jeho střelu však Bachmann skvěle vyškrábl nad břevno.

V 87. minutě přišlo srovnání. Na levé straně hřiště byl Masina naprosto sám a naservíroval do vápna exklusivní centr. Na zadní tyči si naběhl Dan Gosling a přesnou hlavičkou prostřelil Mendyho. Vyrovnaný stav však dlouho nevydržel. O tři minuty později se o zisk tří bodů pro domácí postaral střídající Ross Barkley, když i s kusem štěstí dokázal dostat balon do sítě.

Na lavičce hostů se se svojí trenérskou kariérou rozloučil zkušený Roy Hodgson. S Premier League se loučil také legendární rozhodčí Mike Dean. Chelsea se může těšit na základní skupinu Ligy mistrů, Watford naopak čekají zápasy v Championship.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele