6. kolo
27.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Neal Maupay (© AFP)

Brighton v závěru zachránil alespoň bod

V dohrávce šestého kola Premier League remizoval Crystal Palace s Brightonem 1:1. Domácí v prvním poločase poslal z penalty do vedení Zaha, v úplném závaru pak srovnal Maupay.

Ve 29. minutě Adam Lallana roztáhl hru na pravou stranu vápna, kde napodruhé odcentroval Pascal Gross. Jeho přihrávka mířila na první tyčku, odkud do boční sítě vypálil Leandro Trossard.

O tři minuty později se Danny Welbeck velmi zlobil, že na něj nebyl odpískán pokutový kop. Domácí útočník postupoval sám na branku a byl neustále atakován. Jeho zakončení mířilo na zadní tyč, avšak Vicente Guaita zasáhl levou ruku. Vše se podle sudího odehrálo v rámci pravidel.

V nastaveném čase první půle dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop. Marc Cucurella nenavázal Conora Gallaghera, do kterého ze strany vletěl Leandro Trossard, jenž si počínal velmi neobratně. K pokutovému kopu se postavil Wilfried Zaha, který zamířil do levého spodního rohu branky, brankář se vydal na druhou stranu.

V 51. minutě se balon snášel do chumlu těl, kde se k hlavičce dostal Lewis Dunk, jehož pokus se rychle snášel do levé šibenice. Jenomže Vicente Guaita jednou rukou přizvedl míč nad břevno. Poté pálil z hranice vápna ještě Adam Lallana a vybojoval rohový kop. Centr od praporku byl odvrácen znovu na hranici vápna, odkud okamžitě pálil Adam Lallana, jenž znovu trefil soupeře. Crystal Palace pak postupoval do otevřené obrany a sám na brankáře mířil Wilfried Zaha. Ten se pokusil o obstřel k pravé tyči, avšak Robert Sánchez vytáhl parádní zákrok.

Domácí mohli pojistit své vedená v 77. minutě. Conor Gallagher vyborně zabojoval, a ikdyž byl faulován, dostal míč na spoluhráče. Christian Benteke posunul míč na pravou stranu šestnáctky, odkud podél brankáře vystřelil Jordan Ayew, jenž zamířil těsně vedle bližší tyče.

A tak přišel v páté nastavené minutě trest v podobě vyrovnávacího gólu. Vicente Guaita vykopával od branky, ovšem nalezl pouze Jöela Veltmana, který dal okamžitě balon za obranu. Neal Maupay pokračoval v pohybu a řítil se sám na brankáře, kterého zkušeně přehodil.

Brighton tak bodově dorovnal čtveřici Manchester City, Chelsea, Manchester United a Everton, o bod více má jen Liverpool. Palace je patnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele